A nagybácsi nemhogy letekerte a bullyt, de egy egész mozgalmat indított ellene

18/06/14 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mi volt az a cucc, ami miatt totál megkaptátok a magatokét a suliban? Sőt: mi volt az a cucc, ami miatt totál megkaptátok a zaklatást, ti mégis imádtátok a holmit?

Nos, a 10 éves Ryker odáig meg vissza van a macskákért, és nem kis kockázatot vállalva ezzel az uzsis dobozzal kezdett a suliba mászkálni:

NYILVÁNVALÓ, hogy a srác pólója rendkívülimód adja, ellenben az uzsidoboz miatt szegény srácot kipécézték maguknak a trollok, és kőkeményen elkezdték zaklatni. Nem hagyták békén. Belemásztak az arcába.

És akkor jött Ryker nagybátyja, David Pendragon.

Nem bully.

Érdemes talán kitérni a magyar vonatkozásokra: a Pendragon legenda Szerb Antal 1934-ben megjelent regénye, egyben a szerző legfőbb szépirodalmi alkotása - egyszerre detektívregény, kísértethistória, és filozófiai mű. Namost ebben a sztoriban nincs se kísértet, se nyomozó, de némi filozófia azért akad - a nagybáty ugyanis, hallva a sztorit, úgy döntött, megpróbál segíteni a kis srácon.

És vett egy macskás uzsitáskát.

Pont olyat, mint Rykeré.

És ez még nem is lenne olyan nagy cucc (oké: de), ellenben a dolgot felkapta a netnép, és így lett a dologból legenda:

Mert pl. ha egy tűzoltónak oké a macskás uzsitáska, akkor a trollok talán fogják be a szájukat.

Sőt, ha egy felnőttnek az irodába is megfelel, akkor miért ne lenne jó a suliba?

Rykernek drukkol a fél Twitter és a közösségi média jó része - arról egyelőre nincs hír, hogy mit szólnak a bullerek, de reméljük, megértették az üzenetet.

(via