A legvadabb Harry Potter rajongói teóriák

18/01/24 szerda
ujnemzedek.hu
J. K. Rowling szeret és szokott is dumcsizni a rajongókkal a különböző Potter-teóriákról, viszont vannak olyanok, amiken még ő is nagyokat pislog.

A kis vörös Ron bizony maga Dumbledore! 

harry potter applause GIF

A rajongók kitalációja szerint, Ron előre utazott az időben és ő valójában a fiatal Dumbledore. Ezt abból gondolják a fanok, hogy a két karakter nagyon hasonlít egymásra. Egykor Dumbledore is magas, vékonyka, vöröses hajú legényke volt., ami persze még nem bizonyít semmit. Viszont a történetben elhangzik az idős professzor szájából egy olyan mondat, hogy fiatal korában megevett egy hányás ízű Bagoly Berti féle mindenízű drazsét.

Draco Malfoy egy vérfarkas!

Ebben olyan mértékben hisznek a rajongók, hogy  még weboldal is készült, ami erre a teóriára alapszik. A történetük szerint Draco Malfoy-t, megharapta Fenrir Greyback (aki Lupint is vérfarkassá tette), a Főnix Rendje és a Félvér herceg között, büntetésként azért, mert Lucius nem kapta el a jóslat gömböt. Fenrir arról híres, hogy azoknak a családoknak a gyermekeit átkozza meg a kórral, akik csalódást okoztak Voldemortnak. Ezt az állításukat azzal védik a rajongók, hogy a fiú hirtelen sápataggá és betegesség vált, pont, mint Lupin.

Fawkes, Dumbledore horcruxa!

Ahhoz, hogy létrehozhasd a saját horcruxod, meg kell ölnöd valakit. Azt, hogy Fawkes, Dumbledore horcruxa azzal támasztják alá, hogy a kapcsolat kettejük között olyan, mint Voldemort és Nagini között. Ráadásul  Dumbledore fiatal korában, használta a sötét mágiát, amikor attól félt, hogy megölte a húgát Arianat, és talán ekkor hozta létre az első horcruxát.

VoldemortPiton Professzor és Harry Potter testvérek!

portrait GIF

Az utolsó részben Bogár bárd meséiből egy fontos sztorit ismerhetünk meg: A három testvér történetét. A három testvér egy nagyon veszélyes patakparton akar átkelni, ahol a Halál már vár rájuk, de a testvéreknek a varázserejüket használva sikerül megmenekülniük. Ez a cselekedet a Halált annyira lenyűgözte, hogy azt mondta nekik, kérhetnek 1-1 dolgot. Ezt a történetet a varázslógyerekek morális okítására találták ki, de egy új elmélet szerint a három testvér: Voldemort, Piton Professzor és Harry Potter volt.

Természtesen Voldemort a legidősebb testvér (Antioch Peverell), aki a világ legerősebb pálcáját, a Pálcák Urát, kérte a Haláltól. Bár ő saját önzősége miatt a Halál kezére került.

Piton Professzor a középső testvér (Cadmus Peverell), akinek szintén önzősége okozta a vesztét. Ő a Feltámadás Kövét, az embereket a halálból visszahozó követ kérte, hiszen sokáig vágyódott kedvese után, aki fiatalon meghalt és sosem tudta elfeledni. Miután megszerezte a követ és felesége visszatért hozzá a másvilágból ő mégsem volt boldog, így végső elkeseredésében Cadmus öngyilkos lett, így jutott másodikként a Halál kezére. 

A legfiatalabb testvér (Ignotius Peverell) pedig Harry Potter, aki csak annyit kér a Haláltól, hogy békében élhessen tovább. Ezért ő a láthatatlanná tévő köpenyt kapta meg a Haláltól. Ennek segítségével hosszú és teljes életet élt, végéig rejtve tudott maradnia Halál elől, így amikor eljött az ő ideje, már régi barátjaként köszöntötte a Halált. 

És ekkor jön a képbe Dumbledore is. Ugye mindenki emlékszik arra a részre, amikor Harry Potter és Voldemort párbaja után, Harry átjut a másvilágra. Ekkor őt Dumbelodre köszönti a King’s Cross vasútállomáson, mint régi barátja.  

Ha ez a feltételezés és összehasonlítás igaz, akkor Dumbledor professzor ebből a szempontból nézve, maga a Halál! Brrrrr. Még a hideg is kirázott minket! Persze ezeket a sztorikat az írónő  mind elutasította. Szóval hamisak az állítások, de azért érdekes volt eljátszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha így történtek volna a dolgok. 

Forrás: digitalspy Harper's Bazaar