A legkukacosabb vendégek mindig találnak hibát a szállodákban

17/11/24 péntek
ujnemzedek.hu
A Szallas.hu legújabb felméréséből az derült ki, hogy csak minden ötödik szállodával vannak kibékülve a látogatók. A panasztételek listáját a nők és a gazdag vendégek vezetik, olyan banális kifogásokkal, mint a rossz időjárás, a légfrissítő, a többi vendég vagy a hely berendezése.

A legtöbb szállás csak évi egy-két ilyen vendéggel találkozik, de akad olyan szálloda is, ahová havonta, hetente betéved néhány kukacos vendég. A vendégkönyvet és a panaszfelvételt a legtöbb esetben a nők kérik ki. "A nemük mellett a gyakori reklamálók korára és társadalmi helyzetére is kíváncsiak voltunk: főként a 36-45 évesek és a tehetősebbek reklamálnak" – fejtette ki a részleteket Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Érdekes tényként közölte, hogy a felháborodott vendégeknek általában mindegy, hogy kinek mondják el a problémájukat, de a kitartóbbak a recepciótól egészen a vezetőségik menetelnek a panaszaikkal.
A problémák forrása általában:

A szolgáltatásban talált kifogásolni való,

  • a hangoskodó szomszédok vagy vendégek
  • a szomszédtól átszűrődő ágynyikorgás,
  • és a gyerekek lármázása is bőven elég indíték ahhoz, hogy elkérjék a vendégkönyvet vagy jelentkezzenek a vezetőségnél a zavaró tényezők miatt.

"Olykor előfordul kirívó eset is, például olyan dolgot hiányolnak, ami eleve nem is elérhető a szálláson: csendes elvonulásra meghirdetett erdei szálláshelyen csodálkoztak például, hogy nincs internetkapcsolat" - mondta Mészáros Judit.

Mert vannak, akik ilyenkor sem bírják ki net nélkül, sőt a felmérésből az is kiderült, hogy vannak olyan vendégek, akik a televízió csatornakínálatát is szigorúan lecsekkolják, majd minősítik. "A kekeckedő vendégek jellemzően túloznak - tette hozzá Mészáros Judit. - Egy ártatlan poloska felbukkanása esetén már csótányt kiáltanak némi kedvezmény vagy extra szolgáltatás reményében".

A kutatás azt is vizsgálta, hogy vajon a sokszor hangoztatott mondat, miszerint a vendégnek mindig igaza van – érvényesül-e a valóságban. "A szállásadók kétharmada mérlegeli a helyzetet, de közel húsz százalék a körülményektől függetlenül helyt ad a reklamációnak" – tette hozzá Mészáros Judit.

A legtöbben csak a kárpótlások miatt tesznek panaszt, hogy igénybe tudják venni a grátisz szolgáltatásokat vagy kedvezményes utalvány lehetőségét, esetleg egy kis hosszabbítást. Fontos kiemelni, hogy a látogatók legtöbbje, csak utólag ír panaszt, a harmaduk pedig még ott, a helyszínen.

 

Forrás: marketinginfo.hu