A Battlefield 1 játékosai letették a fegyvert az I. világháború lezárásának 100. évfordulóján

18/11/14 szerda
ujnemzedek.hu
Letették a fegyvert virtuálisan, hogy így tisztelegjenek a hősök előtt. Szuper kezdeményezés, respect a gamereknek!

2018. november 11-én volt 100 éve, hogy aláírták az első világháborút lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezményt. Ezt a napot a szövetséges hatalmak többsége ünnepnappá nyilvánította, hogy így emlékezzenek meg az első világháborúban szolgált katonákról és a hősi halottakról. Magyarországon ez a fegyverszünet napja, a briteknél Armistice Day, a franciáknál pedig jour de l’Armistice.

De nem csak a politikusok és a közvélemény emlékezett meg idén a 100. éves évfordulóról és a hősi halált halt katonákról, hanem az egyik legnépszerűbb első világháborús first person shooter játékosai is. 

This is the 100 Year Anniversary of the End of WW1. On the 11th Hour we stopped fighting. from r/Battlefield

A videón jól látszik, néhány katona lehasal vagy épp megtorpan, ezzel fejezi ki tiszteletét a háborús hősök iránt. De sajnos itt is voltak, akik tájékozatlanságból vagy bunkóságból ezt a szuper kezdeményezést is elszúrták: megtámadták a tétlen katonákat. The trolls will never die...

Dióhéjban a Battlefield 1-ről

A Battlefield 1 first-person shooter videojáték, melyet az EA DICE fejlesztett és az Electronic Arts jelentetett meg. A neve ellenére ez a tizenötödik kiadása a Battlefield sorozatnak. A játék 2016. október 21-én jelent meg Microsoft Windows, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

A játék az első világháborúban játszódik és történelmi eseményeket mutat be. Tolózáras puskát, automata és félautomata gépkarabélyt, ágyút és lángszórót használhatnak a játékosok harc közben. A közelharcot átdolgozták, új közelharci fegyverek kerültek a játékba, mint például a szablya, a buzogány és a lapát. Ezeket két csoportba osztották: könnyű- és nehézfegyverekre. A játékosok páncélozott járműveket, könnyű és nehéz tankokat, páncélozott teherautót, kétfedelű repülőgépet, csatahajót és zeppelint irányíthatnak, ezen kívül lovakkal is utazhatnak a csatába.

 Forrás: Polygon, Wikipédia