2019 tavaszán búcsúzunk Westerostól, érkezik a Trónok Harca utolsó évada - ezt lehet egyelőre tudni róla

18/07/04 szerda
ujnemzedek.hu
Durva lesz, és megható, és talán kijavítják az elképesztően ergya 7. évad bődületes botlásait.

Persze a bevezető NYILVÁN személyes véleményt is tartalmaz, de na: azért talán látszott azok számára is, akik odáig voltak a SPOILER KÖVETKEZIK zombisárkányért meg a fénysebességgel repkedő hollókért, hogy ez már nem G.R.R. Martin szerelemgyereke - az eredeti könyveket jegyző író lemaradt kissé, a sorozat beérte a könyveket, így a showrunnereknek és a forgatókönyvíróknak saját kútfőből (igaz, a sztorivonalat nagyjából ismerve) kellett összerakniuk az új (a 7.) évadot.

És senki ne mondja nekünk, hogy nem ment rá az évad kőkeményen a fanservice-re.

(Igen, negédesen hempergő Daenerys és Jon Snow, éppen rátok nézünk)

Nade logikátlanságok ide vagy oda... oké, csak még egy: KOMOLYAN meglepődik egy zombi élőhalott MÁS láttán a királynő, amikor konkrétan egy zombi élőhalott MÁS a legközelebbi testőre?

Mindegy, azért nyilván tele volt királyságokkal is a nagy finálé előtti felvezetőkör, remélhetőleg a hülyeségből tanulnak az alkotók... szóval ezeket a dolgokat lehet tudni a 8. évadról.

2019 áprilisában érkezik.

Ezt maga Maise Williams, azaz Aria Stark erősítette meg még az év elején:

...mégpedig a brit Metro újságban. (kép: metro.news)

A teljes sztori felavászkodott a netre

Konkrétan 1,5 TB-nyi adat formájában. Igen, újabb bizonyítékául annak, hogy két lájkért valaki még a saját édesanyját is eladná, egyesek megkaparintották a sztorivázlatot, és gondolkodás nélkül megosztották a közzel. Se cáfolata, se megerősítése nem érkezett annak, hogy a dolog valid, de aki akarja, két kattintás után megcsekkolhatja, ám hogy mi nem linkelünk ide semmiféle odavezető dolgot, az hétszentség. Hülyének vagyunk nézve, vagy mi?

...de annak ellenére, hogy hülyék nem vagyunk, nyilvánvaló, hogy durva aratás következik

A TH eddig sem arról volt híres, hogy kesztyűs kézzel bánik a nézők kedvenc karaktereivel - akiben a Vörös Nász után cseppnyi remény is maradt George R. R. Martin jóságát illetően, az nem is látta az említett epizódot (amit ráadásul a sorozat írói magasabb fokozatra is tekertek.) Most azonban, hogy az utolsó évad forgatása véget ért Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) és Kit Harrington (Jon Snow) is olyanokat tolt bele a geekek arcába, hogy mindez még semmi nem volt, ésmindenki ríni fog, mint egy Samwell Tarly az első évad magasságában.

Így legyen. #castameeriesőtmindenkire

Mondtuk már, hogy ellopták a kész sztorit?

Ami Nikolaj Coster-Waldau nyilatkozata szerint olyan komoly intézkedésekre sarkallta a HBO-t, mint pl. a jelenetek leforgatása után az adott jelenetet jegyző forgatókönyv megsemmisülése. Igen, mint a Mission: Impossible-ben.

Az évad vége egy gigantikus csatajelentben csúcsododik ki.

Ez meg egy azóta az Instáról eltüntetett posztban jelent meg - az egyik segédrendező pöttyintette el az infót, valamint azt, hogy a durvulást közel két hónapig tartott rögzíteni.

Ó, hát akkor tényleg ennyi - Emilia Clarke már elbúcsúzott

Baromi nehéz elfogadni a tényt, hogy majd' tíz év és 9 évad után TÉNYLEG ENNYI, bezár a westerosi bazár, elvarrják a szálakat, és finito. (Oké, annyiban nem, hogy a.) George R.R. Martin még jön nekünk egy könyvvel, melyben a cselekmény lehet, hogy totál más lesz, mint a sorozatban b.) az HBO már most nem kevesebb, mint 5 spinoff, azaz mellékszálas, de ebben a világban játszódó sorozaton dolgozik)

Mindenesetre mindenki sárkénykirálynője, Emilia Clarke már elbúcsúzott a szériától:

Mint írja: Beugrottam egy csónakba egy sziget partján, és most elbúcsúzom attól a helytől, ami az otthonomtól távoli otthonomnak számított majd' egy évtizeden keresztül. A Trónok harca egy izgalmas utazás volt. Köszönöm az életet, amiről korábban még csak álmodni sem merte,, és köszönöm, hogy megismerhettem egy olyan családot, akik mindig hiányozni fognak!  

Sírunk.

Így néztek ki a szereplők régen és most, és így néznének ki, ha az HBO-t is felvásárolná a Disney. Itt pedig egy cuki videó arról,  hogyan nyiffannak ki a kedvenceid. (Köszi, Martin!)