15 elképesztő macskás sztori, amit még biztos nem hallottál

17/06/19 hétfő
ujnemzedek.hu
Ahol a cicák felbukkannak, ott egész biztos történni fog valami

Velünk élnek, otthonainkba fogadjuk őket, gondoskodunk róluk, megszeretgetjük őket, mégsem tudunk róluk túl sok dolgot. Legismertebb vonásaik, hogy éjszaka élednek fel, önfejűek és szeretnek lustálkodni, na de ki gondolná, hogy még emberi életet is képesek menteni? Különleges tények következnek.

1. 2015-ben egyik téli napján egy cica megmentette egy utcára tett csecsemőt. A szőrös négylábú bemászott hozzá a dobozba és bundás testével melegítette a kicsit, miközben hangos nyávogással próbálta felhívni az arra sétáló emberek figyelmét. Az újszülöttet nemsokára észre is vették, így a macskának hála, megmenekült a fagyhaláltól.  

Cheezburger cat friends kids GIF

2. A Guinness rekordokért felelős bizottság törölte a "világ legkövérebb macskája" kategóriát, mivel az emberek elkezdték felhízlalni a macskájukat, hogy megszerezzék ezt a címet, ezzel bekerülhessenek a rekordok könyvébe. Ez elég önző és gonosz dolog a gazdik részéről valljuk be! Pacsi a bizottságnak! 

3. Disneylandben minden kóbor cica otthonra talál. Hogy miért? Mert az arra járó gazdátlan cicusokat befogadják, majd esténként kiengedik őket, hogy levadásszák az arra járó egereket. A macskák természetesen rendszeresen kapnak élelmet, orvosi ellátást, oltásokat és persze fedelet a fejük fölé. 

4. A macskák azért hoznak neked mindenféle levadészott állatot, mert nagyon béna vadásznak tartanak ahhoz, hogy magadnak szerezz élelmet és félnek, hogy éhen halsz. 

Product Hunt cat mothers day mother's day mothersday GIF

5. A barátság és a bizalom egyértelme jele egy macskánál, ha lassú pillantásokat vet rád, vagy kacsint. 

6. Egy amerikai fizikus véletlenül társszerzővé tette a saját macskáját, mivel az "én" helyett, azt írta, hogy "mi", és már nem volt kedve kijavítani. 

7. Sok amerikai állatmenhelyen nem engedik a fekete cicák örökbefogadását Halloweenkor, mivel úgy gondolják, sokaknak csak kelléknek használnák őket és az ünnep után az utcán végeznék a kis szőrgombócok. 

 revenge black cat evil laugh sabrina the teenage witch salem GIF

8. 1879-ben egy belga postahivatal macskákat alkalmazott, postások helyett. Az volt a céljuk, hogy a betanítás után, majd a cicák viszik házhoz a leveleket. Nos, az akció totális kudarcba fulladt. 

9. A világ első repülés közben elhangzott rádióbeszélgetése így szólt: "Roy, gyere be, és kapd el azt az átkozott macskát!"

10. Tanulmányok állítják, hogy a macskák képesek felismerni a gazdájuk hangját, de gyakran szándékosan nem figyelnek rá. 

 cat hug GIF

11. Oszkár egy kórházi macska, aki képes megérezni, hogy ki fog meghalni az intézményben. A nővérek hallgatva a macska megérzésére, behívják az adott beteg rokonait, hogy elbúcsúzhassanak. 

12. A felnőtt macskák csak azért nyávognak, hogy kommunikáljanak az emberrel. 

13. A britt kormány rendszeresen tart állásinterjút, "hivatásos egerésző" munkakörben. Csak macskáknak, természetesen! 

14. Kutatások bizonyítják, hogy a macskatulajdonosok kisebb eséllyel kapnak agyvérzést és szívrohamot. 

15. A világ legkeresettebb heckkerét úgy buktatták le, hogy a macskája neve + 123 volt a jelszava. 

 cat work computer funny cat working GIF

 

Forrás: Liked