10 érv, hogy miért az ősz a legjobb évszak

17/09/11 hétfő
ujnemzedek.hu
Mindenki őrülten várta a nyarat, hogy elutazzon feltöltődjön és gyűjtögesse szervezetébe a D-vitamint, aztán ahogy beköszönt az ősz, mintha sokan leeresztettek volna, mint egy lufi. Pedig az ősz egy csodás évszak! Ha eddig nem vetted észre, mutatunk pár dolgot, amit biztosan csípni fogsz benne.

Elviselhetőbb időjárás vagy valami olyasmi

Idén nyáron nagyon meleg volt, mindenki nyafogott, hogy melege van.  Azonban végre megjöttek a néha csípőshajnalok és a napos délelőttök. Esőre pesrze mindig lehet számítani, de olyan szép az is.

Ősszel is lehet jókat ennni

Szüret! Rengeteg alma, körte, szilva, szőlő kerül az asztalokra. Süteményekbe is előszeretettel pakoljuk őket de nem csak nyersen, hanem lekvár formában is. Na és persze ott van a sütőtök, a héjában sűlt burgonya is!


Forrás: Stocksnap

Apró örömök az utcákon

Ki tudna ellenálni egy sütőtökös latte vagy muffin csalogató látványának, a sütiboltok kreatív falnivalóinak? A teaházakból áradó fahéjas-almás illatoknak? Az ízesített kávéknak? Az ember úton útfélen megáll, hogy belekóstoljon az ősz ízeibe. De ez így van jól!

Sorozatok minden mennyiségben

A legtöbb sorozat általában ősszel jelentkezik új részekkel és mindig vannak új műsorok is. 

Hangulatos esték

Itt az ideje egy kicsit befelé figyelni és önmagunkkal törődni. Amikor már tényleg hideg van, akkor neki is állhatunk sütit sütni, bekuckózni és nézni valami gagyi filmet vagy olvasni, miközben halk zene duruzsol a háttérben.

Elmaradhatatlan kellékek

Legalább egy meleg plédet, takarót vesz ilyenkor az ember, hogy magára csavarva ücsörögjön benne a kanapén, miközben nézi a kedvenc sorozatát vagy a zuhogó esőt az ablakból. Bögrék, bögrék minden mennyiségben. Színes, vastag zokni az otthoni kuckózáshoz. 

Séta az izzók fényében

Mivel korábban lesz sötét, így a legtöbb kávéző és étterem színes lámpákkal díszíti teraszait. Ha nem is ülünk be minden nap egy kávéra vagy teára, akkor is kellemes kikapcsolódás sétálgatni a hangulatos utcákon. 

Végre kényelmesen öltözhetünk

Eljött a vidám gumicsizmák ideje, az átmeneti kabátok időszaka és a színes, kötött pulóverek, sálak is előkerülnek a szekrényekből. Végre kényelmesen tudunk öltözködni és nem kell attól tartanunk, hogy meggyulladunk a következő buszra, villamosra, metróra várva. 


Forrás: Stocksnap

Színes falevelek

Csodás, ahogy a falevelek napról, napra váltják a színüket. Zöldből sárgává, majd vörös, piros és barna színekben pompáznak. Mellesleg a legjobb Insta képeket készíthetjük ilyenkor, mondjuk egy sütőtökös latte tarsaságában! 

Közelebb vagyunk a legszuperebb ünnepekhez

Ezt nem is kell magyarázni. Közeleg a téli szünet, a karácsony és a szilveszter. Juhúúú!

Forrás: Metro