Vonzó az IT-pálya más területek diplomásai számára is

17/01/11 szerda
ujnemzedek.hu
És nem csak a több pénz miatt, hanem tényleg érdekli őket.

Ez derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég felméréséből, amelyet 226 diákjuk megkérdezésével végeztek. Egyre több hasonló cég ad a piacon is használható IT-tudást viszonylag rövidebb idő, akár 6-18 hónap alatt, és ennek köszönhetően azok is egyre szívesebben kezdik el a tanfolyamot, akiknek más területen már van diplomájuk, és még egy főiskolát vagy egyetemet már nem kezdenének el.

A felmérésből kiderül, hogy a pályamódosításra már nem csak az anyagiak, hanem megalapozott szakmai érdeklődés miatt is vállalkoznak, és elfogadják, hogy idő kell az új szakma elsajátításához.

A Codecoolnál most végzetteknek csak harmada volt diplomás, de a képzésnek most nekivágók immár fele került ki olyanok közül, akik felsőoktatásban végeztek, és akár már egy jó néhány éves stabil egzisztenciát adnak fel, mert van miért hinniük a váltás sikerében. Sokan vannak, akik korábbi tanulmányaikat hagyják abba, hogy az informatika felé forduljanak, a válaszadók 35%-a ebből a csoportból kerül ki. A 18 hónapos képzési időt a végzősök 85%-uk tartja megbízhatónak, kevesen vannak, akik szerint gyorsabban is túl lehetne esni rajta.

Noha a munkaadói oldalon felfokozott a várakozás az akár azonnali szakember-utánpótlásra, egyelőre csak az egy éven túli képzési konstrukcióban tudunk garanciát vállalni a minőségre mind a cégek, mind a tanulók felé - mondja Boda József, a Codecool egyik alapítója, ügyvezetője.

(a marketinginfo.hu nyomán)