Újabb mentőöv azoknak, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudtak lediplomázni

18/05/29 kedd
ujnemzedek.hu
A Diplomamentő II-ben 1333-an vehetnek részt, összesen 400 millió forintot fordítanak rá. 

A nyelvtudás, pontosabban annak hiánya továbbra is sokak számára akadályt jelent, nem csak egy állás betöltésénél, hanem a diploma megszerzésénél is. Ezért most a hasonló, sikeres program után egy újabbat indítottak olyanoknak, akik, bár egyetemi tanulmányaikat befejezték, mégsem szerezhették meg a diplomát. 

Az új programban szeptember közepétől angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzéseket hirdetnek meg, ezeken 1333-an vehetnek részt. A támogatás mértéke fejenként legfeljebb 300 ezer forint lehet.

A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat. Aki ezt elmulasztja, annak vissza kell fizetnie a támogatást. 

Minden infó az ingyenes nyelvvizsgáról egy helyen

Elindult a nyelvvizsgadíj-visszatérítésével foglalkozó külön aloldala. Itt nem csak az összes fontos infót találjátok meg összegyűjtve, de chaten is érdeklődhettek, illetve egy kalkulátor is segít megállapítani, hogy jogosultak vagytok-e a visszatérítésre. 

Az aloldalt ezen a linken találjátok.


Fotó: Alexis Brown, Unsplash

A nyelvi képzés szintje legalább általános, B2, tehát középfokú, a Közös Európai Keretrendszer szerinti kimeneti szint lehet, így többek közt a szakmai nyelvvizsga is támogatható. A korábban végzett igényfelmérés alapján a programban támogatható képzési forma a csoportos mellett a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is. A képzéseknek 2019. december 31-ig kell lezárulniuk.

Sikeres volt az előző diplomamentés

A korábbi program sikerét jól mutatja, hogy összesen 6499 diploma megszerzéséhez sikerült hozzájárulni az államilag támogatott képzések segítségével. Az államilag támogatott nyelvi képzéseken 10 243-an vettek részt és 9822-en eredményesen el is végezték azt, közülük pedig 7689 fő sikeresen nyelvvizsgázott.

Forrás: OFA Nonprofit Kft./Magyar Idők