Taroltak a magyar diákok a nemzetközi versenyen

19/08/06 kedd
ujnemzedek.hu
Két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások az elmúlt napokban rendezett Földrajzi Olimpián (International Geography Olympiad) Hongkongban.

A Pécsi Tudományegyetem közleményében az áll, idén július 30. és augusztus 5. között tizenhatodik alkalommal rendezték meg a földrajzi világversenyt 16-19 éves korú tanulóknak. A magyar versenyzők kiválasztását és felkészítését idén is a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának munkatársai irányították.

A magyar csapat két ezüstérmet szerzett, az egyiket Kaszap Kinga, az ELTE Radnóti Miklós gimnáziumának idén 12. évfolyamát megkezdő tanulója kapta, a másik ezüstérem Mészáros Mártoné lett, aki ebben az évben érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban.

Sarkadi Nagy Lili, a budapesti Eötvös József Gimnázium, Kiszely Anna, az ELTE Radnóti Gimnázium tanulója pedig csak kevéssel maradt le a bronzérmes helyezésről.

A közlemény szerint a magyar csapat 2006 óta, 11. alkalommal vett részt a rendezvényen, ahol angol nyelven versenyeznek a tanulók, akik 42 országot reprezentálnak. A válogatóversenyt, a felkészülést és a kiutazást az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

Forrás: eduline.hu