Tanuljunk történelmet online!

19/07/25 csütörtök
ujnemzedek.hu
Nem minden korszak érdekes egyforma mértékben a történelemben annyira, hogy könnyedén megjegyezzük annak eseményeit. Ilyenkor lehet óriási segítség egy online történelem tanár.

A történelem rendkívül érdekes tud lenni, szinte minden esetben. Eltérő, hogy kinek melyik korszak a kedvence. Van, aki a világháborúkért rajong, vagy az ipari forradalomért, esetleg a római korért vagy középkorért. Ezzel csak egy probléma van: a számunkra nem igazán érdekes korszakokat is meg kell tanulni, hiszen hozzátartozik az általános műveltséghez.


Fotó: Pixabay

Ilyen nehezen megjegyezhető korszakoknál tud óriási segítségünkre lenni egy online történelem tanár, aki gesztikulációival és mély átélésével könnyedén memorizálhatóvá teszi a tananyagot.

Valószínűleg neked is volt már szerencséd kiemelkedő és borzalmas oktatóhoz is. A kiemelkedő oktatókból árad a szenvedély és alázat a területük iránt, ők azok a tanárok, akik oktathatnak bármit, olyan érzelmi töltettel adják elő a tananyagot, hogy nehéz nem megjegyezni azt. Naiv gondolat lenne azt hinni, hogy egy könyv felett ülve, órákon át olvasgatva egy számunkra érdektelen anyagot jobban rögzülnek az információk ahelyett, hogy valaki elmagyarázva, illusztrálva és a fontosabb részeket nyomatékosítva megtanítja nekünk.


Fotó: Maxpixel

További előnye az online történelem tanárnak, hogy az olvasási- és beszédsebesség nagyjából azonos. Olvasni átlagosan 200-250 szó / perc, míg beszélni közel 200 szó / perc sebességgel szoktunk. A helyzet viszont az, hogy a történelem tanár lényegretörően, sallangmentesen fogalmaz és ezáltal a hatékonyabb haladás garantált. Gyakran adott idő alatt 2-3x több anyagot is el tudunk sajátítani segítséggel, mint szimpla könyvolvasással – a figyelmünk is sokkal koncentráltabb előbbi esetben.

Forrás: skypesuli.hu