Szöcskével tanít programozni a Google

18/04/27 péntek
ujnemzedek.hu
A Grasshopper nevű ingyenes appal akár te is megtanulhatod JavaScript alapjait - és még jól is szórakozol közben.

Egyre többet halljuk, hogy a kódolás hamarosan olyan lesz, mint az írás-olvasás, vagyis nélkülözhetetlenné válik ahhoz, hogy valaki boldoguljon a munkaerőpiacon. Mégis viszonylag kevesen vannak, akik akár a suliban, akár külön képzéseken elkezdik tanulni a programozás alapjait.

 

Ezen próbál segíteni a Google egy ingyenes appal. A Grasshopper (Szöcske) nevű alkalmazással a JavaScript alapjait lehet elsajátítani, méghozzá játékos, szórakoztató formában. Az appban 3 fő szekció érhető el, és mindegyikben bőven vannak példák is. Az Alapok a kódolás alapvető ismeretinek elsajátításában segítenek, az Animáció I. segítségével pedig rajzolni tanulhatsz meg a D3 könyvtár használatával. Az Animáció II.-ben már összetettebb funkciókat hozhatsz létre a D3 könyvtár segítségével. Miután pedig megtanultad az "anyagot", az app ellenőrzi a tudásod, amiről értékelést is kapsz. 

Az appot itt töltheted le Andoridra, de iOS-re is kijött. Arra viszont felhívnánk a figyelmet, hogy ez tényleg a teljesen kezdők számára készült, tehát ha már foglalkoztál valaha kódolással, bármilyen csekély mértékben is, akkor valószínűleg nem te vagy a célközönség. 

Forrás: techcrunch.com