Rekordrészvétel a digitális témahéten

19/04/16 kedd
ujnemzedek.hu
Idén 1043 iskola regisztrált az immár negyedik alkalommal, április 8. és 12. között megrendezett digitális témahétre, ezzel a tematikus program az indulása óta a legmagasabb részvételi arányt érte el – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A helyettes államtitkár ismertette, hogy a témahéten, amely a magyar iskolákban a digitális kihívások megerősítésére törekszik, több mint háromezer projekt készült el, valamint közel 1700 esemény zajlott le, mintegy 140 ezer diák részvételével és csaknem 8 ezer pedagógus közreműködésével.

Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerint a digitális témahét lehetőséget teremt arra, hogy a tantárgyakban megújuljon a módszertan. A témahét – mint fogalmazott – jó lehetőség arra is, hogy a pedagógusok kedvet kapjanak más módszerek bevezetésére. A helyettes államtitkár szerint a jövőben a tankönyvfejlesztést egyre inkább fel kell, hogy váltsa a digitális tananyagfejlesztés.


Fotó: Piaxabay

Horváth Ádám elmondta, hogy idén a 880 vidéki és 134 budapesti intézményen kívül 29 határon túli iskola is csatlakozott a programhoz. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a témahéthez kapcsolódó pályázatokra április 28-ig lehet nevezni. A három legjobb pályázatot benyújtó köznevelési intézmény, illetve pedagógus több százezer forint értékben juthat digitális pedagógiát támogató eszközökhöz. Az iskolák emellett a témahét partnerei által felajánlott különdíjakra is pályázhatnak. A pályázatok nyertesei június 8-án, a Digitális Oktatási Konferencia díjkiosztóján vehetik majd át az elismeréseket.

További információ a www.digitalistemahet.hu oldalon érhető el. A digitális témahét – a Pénz7 és a fenntarthatósági témahét mellett – egyike, a tanév rendjéről szóló rendelet által meghatározott három kiemelt témahétnek, amelyeket országosan, minden intézményben azonos héten rendeznek meg.

Forrás: MTI