Próbáld ki tét nélkül: február 10-én rendezik az idei próbaérettségiket

18/01/12 péntek
ujnemzedek.hu
Hat városban próbálkozhattok 3 tárgyból. Ingyenes, de előtte regisztrálni kell.

A Studium Generale – a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes érettségi előkészítője – 2011 óta az egész éves, szombati felkészítés mellett minden évben megrendezi az Országos Nyílt Próbaérettségi Napot. Az ingyenes rendezvényen az érettségi előtt álló diákok még az éles megmérettetés előtt valós körülmények között, ám tét nélkül tehetik próbára tudásukat. 

A szervezet tagjai által összeállított próbaérettségi feladatsorok struktúrája és követelményrendszere az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elfogadott alapelveket követi, megfelel a hivatal által meghatározott elvárásoknak. A tesztek megírása során a valós vizsgaszituációt szimulálják. Ez azt jelenti, hogy a kitöltésre folyamatos tanári felügyelet mellett, a megengedett segédeszközök felhasználásával, az érettségin is előírt időkereten belül van lehetőség.

A próbaérettségin a diákok stresszhelyzetben mérhetik fel tudásszintjüket, valós képet kapva arról, hogy hogyan teljesítenének az éles vizsgán, valamint arról, hogy az egyes tantárgyak mely anyagrészeit szükséges jobban elsajátítaniuk az érettségiig.

Három tantárgyból írhattok próbaérettségit:

  • matematika (közép- és emelt szint)
  • történelem (közép- és emelt szint)
  • közgazdaságtan (közép- és emelt szint)

Az Országos Nyílt Próbaérettségi Napot követően a teszteket és azok megoldókulcsait a Sudium Generale honlapján megtaláljátok. Így a megoldásokat már közvetlenül a mintavizsga kitöltése után ellenőrizhetitek. A megírt próbaérettségiket a Studium Generale tagjai természetesen egyenként kijavítják, személyes konzultációs lehetőséget is biztosítva a résztvevők számára, ahol felmerülő kérdéseikre is örömmel válaszolnak.

Az idei évben a próbaérettségi kitöltésére az alábbi helyszínek egyikén van lehetőség:

  • Budapest
  • Székesfehérvár
  • Győr
  • Kecskemét
  • Debrecen
  • Pécs

Az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap időpontja: 2018. február 10., szombat. Két idősáv áll majd a jelentkezők rendelkezésére, akik így akár két tantárgyból is próbára tehetik tudásukat.

A rendezvény a Studium Generale egyéb programjaihoz hasonlóan ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. A jelentkezésről további infókat a Studium Generale honlapján találtok, ahol jelentkezhettek is a próbaérettségire.