Ősszel indul a KTT!

19/04/25 csütörtök
ujnemzedek.hu
Közös gondolkodásra, szakmai együttműködésre hívja az egyetemistákat az újonnan induló Közösség – Tér – Település képzési program. A program célja, hogy a különféle intézményekről és szakokról érkező hallgatók saját szakmájuk területén kipróbálhassák magukat éles helyzetekben is, továbbá megismerjék egymás szakterületeit, a szakmák egymáshoz való viszonyát és kapcsolódásaikat.

A mai naptól lehet jelentkezni a Közösség – Tér – Település képzési programra, amely az ország több régiójából várja a lelkes egyetemistákat. A képzés elsődlegesen építész és közösségszervező hallgatóknak szól, de a szervezők – a szabad helyek függvényében – a rokonterületeken tanuló hallgatókat is szívesen várják.

A Közös Pontok Közösség- és Településfejlesztő Nonprofit Kft. által indított programhoz rögtön az első évben öt hazai felsőoktatási intézményi kar is csatlakozott: idén ősztől az egri Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Intézetének, a Nyíregyházi Egyetem Társadalom- és Kultúratudományi Intézetének hallgatói, valamint a Pécsi Tudományegyetem két karának (a Bölcsészettudományi Kar és a szekszárdi Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar) illetve a Sárospatai Református Teológiai Akadémia diákjai jelentkezhetnek a három lépcsős, gyakorlatorientált képzésre.


Fotó: Pixabay

A program 2019 októberében, egy hetes elméleti kurzussal indul olyan előadók részvételével, mint például a Polyphony projekt mögött álló Both Miklós vagy Ferenczi György magyar szájharmonika-művész. Az elméleti alapozást követően a hallgatók csapatokat alkotnak és közösen hoznak létre saját projekteket a két félév folyamán – így lehetőségük nyílik nem csupán az építészeti tervezői munkára, de a közösségi tervezésre és kivitelezésre is.

Ha érdekel a program, a jelentkezéshez ide érdemes kattintanod.

Forrás: kozossegtertelepules.hu