Minden mindennel összefügg - itt a youtuber, aki kiplakátolta a fizikát

16/12/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Dominic Walliman nem gatyázott - egyetlen színpompás plakátra matekozta össze a relativitáselméletet a fekete lyukakkal és a gravitációval. Hiszen minden mindennel összefügg - a kérdés itt az, HOGYAN függ össze. Nyugi, van videó is.

Van olyan kifejezés, hogy "tudományos-youtubetartalom-gyártó"? Tök mindegy, mi most használni fogjuk - erre a csatornára ugyanis más, jobban csengő, a velejét kifejező keresőszót még nem találtunk. Dominic Walliman igazi, tőrölmetszett kocka, a tudomány álltal megszállt szent őrült, aki a videóiban arra megy rá, mitől menő a tudás.

Ami már önmagában is menő

Viszont amit most csinált, az még ennél is királyabb: összevarázsolta egyetlen plakátra (térképre?) a fizika legjelentősebb ágait. Merthogy oké, folyton halljuk, hogy minden mindennel összefügg - Walliman itt elmagyarázza a hogyant és a miértet. Amennyiben hanyag eleganciával szeretnél magadnak fizika 5-ösöket, sasold meg!

De ha ez még nem lenne elég, itt a már említett plakát:

Ezt itt el lehet érni nagyobb, vagyis nyomtatható méretben (igen, meg is veheted, de) ha akad egy nyomda a környéken, érdemes egy falra ragasztható változatot beszerezni belőle. Ha sokáig nézed, úgyis megérted majd!