Mi van, ha nem is arra gondolt a költő?

17/02/15 szerda
ujnemzedek.hu
Kortárs költőink közül Lackfi János eddig sem vetette meg az internetes posztolást. Facebookon rendszeresen oszt meg saját verseket, indított már verses kihívásokat sőt, elcsíphetünk oldalán saját készítésű lackfimem#-eket is. Most elindította saját irodalmi vlogját, amelynek első részében a verselemzésről beszél.

Lackfi ügyesen használja az internetet az irodalom népszerűsítésére, posztjait több százan kedvelik és osztják meg, az olvasók bekapcsolódnak és tovább fűznek egy-egy gondolatot, megírják kommentben saját verseiket. 

Olvasni nem kötelező, de buli! 

A most induló videóblog sorozat célja is az irodalom megkedveltetése, megszerettetése az emberekkel és persze itt nem csak a fiatalokra kell gondolni! 

Mindenki emlékszik kínos pillanatokra, mikor egy verselemzés során megfogalmazta saját véleményét és a tanára azt mondta, hogy ez nem így van, ez hülyeség! Sokak így utálták meg a verseket és emiatt tartják hülyeségnek az egész irodalmat.

Lackfi most arra bátorít mindenkit, hogy igen is formáljon véleményt, gondolkodjon el egy vers elolvasása után, hiszen, ahogy a videóban is mondja: "Igazából az irodalomban az a jó, hogy még a legindokolatlanabb belemagyarázás is hasznos lehet!"

Ifjú vloggereket követve, felveszi a fonalat és vicces bejátszásokkal, figurákkal és lendületes előadással teszi élvezhetővé a videót. Lássuk be, egy irodalomórát is izgalmassá tehet egy ilyen előadás! 

A sorozat legelső videója arról szól, hogy mi belemagyarázás és mi nem? Vagyis, hogyan értelmezhetünk egy verset, hogyan nem? Írt-e Arany horror-bulvárt? És mit keres a teve hátán egy vasaló, lila nagyanyó?