Még egy hónapig adhatók be a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatai

17/02/14 kedd
ujnemzedek.hu
A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) 2017-ban is várja a média iránt érdeklődő fiatal tehetségek műveit a már 27 éves múltra visszatekintő Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára. A pályaművek március 15-ig küldhetők be.

Az ifjú médiások több kategóriában is pályázhatnak: az év diákújságírója, diákrádiósa, diákfotósa, valamint videó-újságírója címet nyerhetik el. Indulhatnak a pályázaton diákszerkesztőségek iskolaújsággal, online médiummal, továbbá nevezhetik a diákok mentorpedagógusaikat is.

Minden kategóriában külön értékelik a felsőoktatási, középiskolás és általános iskolai korosztályt. A diákmédiásoknak a díjak mellett hatalmas szakmai elismerést és előrelépést jelent a pályázaton való részvétel. A pályaműveket a DUE neves szakembereiből álló zsűrije bírálja el. A pályázat nyerteseit több mint 2 millió forint értékben díjazza a DUE.

A díjátadás ünnepélyes keretek között zajlik a DUE 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján, melyet 2017. május 19-én rendez meg a budapesti Várkert Bazárban a közhasznú egyesület. A pályázat eredményhirdetése mellett tematikus programok, valamint ismert médiaszemélyiségek közönségtalálkozói és fellépései színesítik a programot.

A pályázat beadási határideje: 2017. március 15.
További részletek és pályázati kiírás: www.due.hu