Már nevezhetsz az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájára!

17/10/26 csütörtök
ujnemzedek.hu

Az Ifjú Kutatók 25. Nemzetközi Konferenciáját (International Conference of Young Scientists, ICYS) 2018. április 19. és 25. között Szerbiában, Belgrádban rendezik meg.

A jubileumi versenyre nevezhet minden középiskolás (14-18 éves) diák, a matematika, fizika, informatika, környezettudomány bármely területéhez kapcsolódó, önálló tevékenységet tükröző, magyar nyelven megírt, néhány A4-es oldalnál nem nagyobb terjedelmű dolgozatával, és a dolgozat legfeljebb egy oldalas, angol nyelvű rövid kivonatával.

A dolgozatokat 2018. január 8.-ig kell elküldeni „IKNK 2018” jeligével a következő címre: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Anyagfizikai Tanszék, 1518 Budapest, Pf. 32.

A nemzetközi versenyen szereplő diákokat a pályázó diákok közül a korábbi évekhez hasonlóan, 2018 január második felében, hazai konferencián választják ki. A hazai konferencián minden pályázó diák magyar nyelvű előadást tart, amelyet 5 perces angol nyelvű összefoglaló követ. A konferencia egyéni verseny, csoportos jelentkezést nem fogadnak el.

A nemzetközi versenyen a diákok 10-15 perces, angol nyelvű előadásban mutatják be munkájukat, ezért angol tanáruktól kérünk egy, a nyelvtudásuk szintjét igazoló nyilatkozatot. A jelenlegi és a korábbi versenyekről, a verseny játékszabályairól tájékozódhatnak a következő weboldalon: http://metal.elte.hu/~icys/magyar

A hazai válogató konferencia megszervezéséhez az érdeklődők részvételi szándékát az iknk2018@gmail.com elektronikus címen 2017. október 30.-ig előre jelezheti.

(tehetseg.hu)