Már 15 iskola csatlakozott a Készpénzkímélő iskolák programhoz

18/11/12 hétfő
ujnemzedek.hu
A részt vevő iskolákban lehetséges a bankkártyás vagy online tankönyrendelés, menzabefizetés, vagy a vásárlás a büfében.

A Készpénzkímélő iskolák program során kártyaolvasó-terminálok telepítésével, illetve az online felületek kialakításával a tanulók és szüleik is elektronikusan – bankkártyával, illetve az interneten keresztül – tudják intézni például az étkezések befizetését, a tankönyvrendelést, vagy a büfében vásárlást.


Fotó: Pixabay

Persze nem csak ennyi az egész, nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a pénzügyi ismereteket és a készpénzkímélő fizetési módokról szóló tudást is átadják a diákoknak. A dologra vevők a diákok és a szülők is, amit az is bizonyít, hogy a részt vevő iskolákban máris több ezer szülő döntött az elektronikus fizetés mellett.

A XXI. században mindenki számára elengedhetetlenül fontosak azok a pénzügyi ismeretek, amelyekre a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez, illetve az öngondoskodáshoz szükség van – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter sajtótájékoztatón mutatta be a Készpénzkímélő iskolák programot az Óbudai Árpád Gimnáziumban. Hozzátette, hogy a készpénzkímélő fizetés csökkenti a pénzforgalom költségét, hozzájárul a feketegazdaság visszaszorításához, és segít a pénzügyi tudatosság növelésében. A pénzügyminiszter elmondta: a szeptemberben elindított mintaprojekthez eddig 15 iskola csatlakozott, az első hetek eredményei bíztatóak, így várhatóan hamarosan újabb intézményekben lesz lehetősége a szülőknek és a diákoknak a pénzügyeket és vásárlásokat elektronikusan intézni.

Forrás: MTI, Kiemelt kép: Pixabay