Közeledik a továbbtanulási döntések ideje

19/01/09 szerda
ujnemzedek.hu
Mint azt már biztosan tudod, 2019. február 15-ig kell döntened arról, mely egyetemekre szeretnél jelentkezni. Az informálódásod nagyban segíteni képes Educatio-t idén január 10-12. között rendezik meg a Hungexpo-n, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatóitól és oktatóitól személyesen kaphatod meg. A bő ötvenezres látogatottságú eseményen 20 000 négyzetméteren, 18 ország több mint 50 felsőoktatási intézménye, valamint közel 200 kiállító vár Rád, szüleidre és oktatóidra, ingyenesen.

A három nap elsősorban a felsőoktatási kérdéseid megválaszolására fókuszál: összekapcsolja a hazai és külföldi egyetemeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat és szakképző intézményeket veletek, diákokkal, az oktatókkal és a szülőkkel. Ha pedig már egyetemi hallgató vagy, a mesterképzések kapcsán juthatsz hiteles információkhoz.

„Az idei tematikában kiemelt figyelmet kapnak a duális képzések, illetve minden eddiginél több munkaadó ismerteti meg magát a diákokkal, hiszen ahogy az egyetemek is egyre inkább összpontosítanak a gyakorlati tudásra, úgy a cégek is felfedezték, hogy ma már jó előre kell gondoskodniuk az utánpótlásról” – nyilatkozta Maszlavér Gábor, a háromnapos rendezvény főszervezője.

Az Educatio sajátossága, hogy a továbbtanulás legfontosabb tudnivalóit a kitelepülő intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át neked, így tőlük közvetlen formában is lehetőséged nyílik a tájékozódásra, legyen szó az egyes szakokról, képzésekről, egyetemi életről, kollégiumi elhelyezésről, vagy akár a tanulmányokat követő időszakról. Az információk mellett olyan tudományos és szórakoztató programok várnak, mint tájékoztató előadások a magyar felsőoktatás jövőjéről, a szakmai újításokról és módszerekről. De a diákhitel, a diákmunka, a nyelvtanulási és Erasmus lehetőségek témaköreiben is sokkal értesültebben távozhatsz a rendezvényről.

Forrás: educatioexpo.hu