Közeledik a középiskolai felvételi. Ugye Te sem hagysz otthon semmit?

19/01/07 hétfő
ujnemzedek.hu
2019. január 19. 10:00. A központi középiskolai felvételi időpontja. Ezen a napon rugaszkodnak neki a leendő középiskolások az általános felvételi eljárásnak. Mik azok az eszközök, amikre még a legokosabb nebulónak is szüksége lesz?

Egy vonalzóra, ami egyenes
Erre szinte mindig szükség van. Jó segítség. Ne maradjon otthon.

Egy vonalzóra, ami derékszögű
Bizony. Háromszögű vonalzóra is szükség lesz. Ilyen is kell. Nem vitás.

Egy szögmérőre
Rengeteget segít a mértani feladatoknál. Nincs kifogás. Menjen veled.

1 db körzőre.
Nem csak méregetni, de szerkeszteni is kell majd szögeket. Ehhez pedig nagy szükséged lesz egy jó szögmérőre. De olyat vigyél magaddal, aminek nem esik ki sem a tűje, sem a hegye és stabilan megmarad, ha kinyitod. Vagyis próbáld ki, mielőtt magaddal viszed. Főleg, ha bontatlan és még soha nem használtad. Ne ott derüljön ki, hogy nem vagytok jóban.

A legfontosabbakra: 3 toll. 3 db ceruza. 2 db radír. Plusz mindenből egy tartalék.
Hidd el, hogy nem felesleges. Legfeljebb valamelyiket nem használod, vagy kölcsön tudod adni az egyiket a barátodnak, akinél soha nincs. Gondolj bele: éppen a közepén jársz az egyik legtöbb pontot érő feladatnak. A cerkának kitörik a hegye, a toll nem fog, hegyező nincs nálad, kölcsön nem kérhetsz, mert nem lehet beszélni… Katasztrófa. Ciki lenne emiatt nem bejutni a suliba, nem? Előzzük meg!


A fotó csak illusztráció. Nincs rajta minden eszköz, ami kellhet.

Egy pontosan járó karórára
Ha egyébként nem sűrűn nézed is az órád, hidd el, most érdekelni fog, hogy mennyi időd van még hátra. Plusz mi van, ha a teremben nem lesz? Beszélni és telefonozni nem lehet…

Energiára: víz, csoki, szőlőcukor
Legyenek nálad. Ebben a sorrendben. Segítenek feltöltődni a feladat közben, vagy a feladatok között. Ráadásul éhség és izgalom ellen is hatásosak tudnak lenni.

Papír zsepkendőre. Amennyi kell. Talán többre is.
Gondolj csak bele, mi van, ha rádtör egy hapciszörny? A lapra nem lehet hapcizni…

Megfelelő szerkó
Tudom, hogy egyébként is mindig klassz cuccokat hordasz, de van, hogy ki kell öltözni. Ez egy ilyen alkalom.

+Soha ne add fel! Próbálj meg nyugodt és figyelmes maradni. Minél több pontot ér egy feladat, annál körültekintőbben járj el a megoldás során. Figyelmesen olvasd el a kérdéseket, figyelj a kulcsszavakra, hogy biztosan arra, és úgy válaszolj, amire rákérdeznek. Tudd, hogy nit is szeretnének tőled pontosan. Ha pedig valamit hirtelen nem tudsz megválaszolni, ne pánikolj, hagyd a végére, menj tovább, aztán térj vissza rá, ha már megoldottad a biztosan tudott feladatokat.

Mi hiszünk benned. Sok sikert!

Forrás: hogyantanuljunk.hu , Pixabay.com