Könnyebb lesz a "Rigó" nyelvvizsga

16/10/11 kedd
ujnemzedek.hu
Ha 40% lett a szóbeli, akkor egy 80%-os írásbelivel ki lehet súlyozni.

"2016 novemberétől bevezetjük újfajta komplex értékelési rendszerünket. Ennek lényege, hogy amennyiben az élő nyelvi írásbeli és szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot" - olvasható az ELTE Origó Nyelvi Centrum oldalán.

Az új értékelési rend visszamenőleg nem hatályos, csak a 2016 novemberében induló vizsgaidőszaktól érvényes. Kizárólag a komplex vizsgákon használják majd, vagyis egy korábban letett részvizsga - szóbeli vagy írásbeli - eredményét nem lehet kompenzálni egy később tett részvizsga eredményével. "A készségenkénti teljesítési minimum továbbra is 40%, a gyengébb részvizsga kompenzálása csak ebben az esetben lehetséges. Azaz példul hiába szerzel a szóbelin és az írásbelin elegendő pontot, ha a beszédértésen (laboron) nem éred el a 40%-ot, sajnos nem kaphatsz komplex bizonyítványt" - írják.

Van még néhány szabálymódosítás, ezeket itt találod.

Update!

Elindult a nyelvvizsgadíj visszaigénylésével foglalkozó külön aloldalunk. Itt nem csak az összes fontos infót találjátok meg összegyűjtve, de chaten is érdeklődhettek, illetve egy kalkulátor is segít megállapítani, hogy jogosultak vagytok-e a visszatérítésre. 

Az aloldalt ezen a linken találjátok.