Klassz dolog a koli?

19/02/05 kedd
ujnemzedek.hu
Ha gondolkodtál már azon, hogy albiba vagy kollégiumba költözz, akkor már benned is biztosan felmerült, vajon megéri-e feladnod az önálló szoba gondolatát.

Pénz

Ami miatt nagyon, de nagyon megéri koliban laknod. Ha egyetemistaként kolis szeretnél lenni, súlyos tízezreket takaríthatsz meg, hiszen amíg egy kollégium havi költsége általában kevesebb, mint 20.000 Ft, addig egy albérleti szoba általában 30.000 Ft-nál kezdődik. Még vidéken is.

Társaság

Ha szeretsz és szeretnél új embereket megismerni, akkor ebben szintén nagy segítségedre lesz a koli. Legyen szó arról, hogy együtt főztök a konyhában, mentek a mosodába, vagy vesztek részt a kolis rendezvényeken, rengeteg lehetőséged lesz arra, hogy kapcsolatokat, barátságokat építs.

Segítség

A fentiek mellett ráadásul – bár talán nem gondolnád – ez is hatalmas előnye a kolinak. Atomnehéz vizsgára készülsz? Szinte tuti, hogy találsz valakit a kolidban, aki már túl van a dolgon és el tudja mondani, hogy mit érdemes tudni a görbülő jegyhez. Szeretnél sportolni, de jobb lenne a többiekkel? Hidd el, hogy valakik, tuti rendszeresen járnak a grundra vagy a kondiba (utóbbi ráadásul egy-két kolinak sajátja is van, ami szintén csökkentheti a költségeid).

Érdekel, hogy milyen egy kollégista élete az egyetemen? Kövess minket és a cikkeink között erre is választ kaphatsz!