Kitűnőre hackelte magát, jól le is bukott

17/10/25 szerda
ujnemzedek.hu
Ki ne gondolt már volna arra, hogy néhány mozdulattal átjavítja a jegyeit?

Átalánosban vagy gimiben mindenkinek volt legalább egy olyan osztálytársa, aki bepróbálkozott már a jegyek átírásával. Ezek minden esetben lebukáshoz vezettek, hiszen minden tanár ismeri a saját írását és egyből feltűnik nekik, ha valaki többször is áthúz egy jegyet. 

Azt gondolnánk, hogy az egyetemeken sem lehet ezt megjátszani, viszont a példa bizonyítja, hogy van, aki könnyen hozzá tudott férni a suli digitális naplójához. 

Döbbenetes egyszerűséggel követte el a durva "csínyt"

A Kansas Egyetem diákja pár dollárért vett egy billentyűleütéseket naplózó kütyüt, majd bedugta az egyik előadóterem tanárok által használt számítógépébe. A szerkezet elmentette az egyik tanár felhasználó nevét és jelszavát, így a srác máris hozzáférhetett az adatokhoz. Ezután minden érdemjegyét, ami karó volt, átrírta ötösre. 

A trükk majdnem sikeres volt

Az eset még tavaly tavasszal történt, viszont csak két hete jutott a tanári kar tudomására. Elmondásuk szerint soha nem derült volna fény a csalás, ha a diákjuk nem lett volna olyan oktondi és kapzsi, hogy minden egyes érdemjegyét azonnal színjelesre változtatja.