Keresztfélév - lehet még jelentkezni és ezeket kell tudni hozzá

17/10/24 kedd
ujnemzedek.hu
November 15-ig kell leadnod, hogy hol szeretnél februártól tanulni.

Október 15-én indult el a kersztféléves jelentkezések időszaka. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola milyen képzésén szeretnének továbbtanulni februártól.  A ponthatárokat várhatóan január 24-én hirdetik ki.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akiknek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettségük van, vagy legkésőbb 2018 januárjában megszerzik.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszerben lehet. Az e-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig kell rögzíteni, november 20-án 24 óráig pedig hitelesíteni, amit legegyszerűbben az Ügyfélkapun keresztül lehet - olvasható a közleményben.

A felvételi eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések megtalálhatók a www.felvi.hu oldalon.

Mennyibe kerül a keresztféléves jelentkezés?

Ingyenes, amennyiben csak 3 jelentkezési helyet jelölünk meg. Azonban összesen hat helyet lehet megjelölni, így a továbbiakért minden esetben 2000 forintot kell fizetni. Ha valaki ugyanazon intézmény ugyanazon szakának ugyanolyan képzési szintű, munkarendű, képzési nyelvű, valamint helyű állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formájára is jelentkezik, akkor ezért nem kell kiegészítő díjat fizetnie, mert – bár az online felületen külön sorban kell feltüntetni a jelentkezéseket – a megjelölt két hely egynek számít - írja az Oktatási Hivatal.