Itt a lista! Nyilvános a 2018-as felsőoktatási rangsor!

17/11/15 szerda
ujnemzedek.hu
Most kiderül melyek lettek a legjobb egyetemek és főiskolák 2018-ban!

Rengetegen várják minden évben, hogy a HVG publikálja a felsőoktatási rangsort, amelye a hallgatói és oktatói kiválóság alapján készül. 2018-ban ilyen lett az élmezőny.

Felsőoktatási rangsor 2018

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll most az első három helyen. Őket követi még a Semmelweis Egyetemet és a Debreceni Egyetemet is.

A legjobb egyetemek és főiskolák 2018-as rangsora

A csúcstámadók 10-es listájába bekerült még a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Miskolci Egyetem.

Persze a szemfülesek egyből kiszúrták, hogy az első tízről beszélünk a fenti listában pedig 11 intézmény szerepel. Ennek oka, hogy ez egy összesített lista a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján, így a Károli és a Miskolci Egytem osztozik a pozíción.

Oké, de mi a helyzet a többiekkel? Hol van a listán a a többi egyetem és főiskola?

A legjobb egyetemek és főiskolák 2018-as listáját a legegyszerűbben itt éred el, itt oszlopszerűen, bontásban is meg tudod nézni, hogy az egyes intézmények milyen pontszámokat szereztek külön a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján.

A HVG diploma rangsora már előrendelhető a kiadótól.

Mi a helyzet a középiskolákkal? Mi lett náluk a rangsor?

Igen, igen. Az a lista már korábban nyilvános volt. Ott sem voltak nagy meglepetések az elsők között. Itt megnézheted hogyan alakult a dolog.

Hogy állunk a világ egyetemeinek rangsorában?

Korábbi helyezésén javítva, a legjobb 500 közé került a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában a Semmelweis Egyetem. Az élen angol és amerikai intézmények állnak, az első helyezett az Oxfordi Egyetem, a második helyen a Cambridge-i Egyetem, a harmadik helyen megosztva a Kaliforniai Műszaki Egyetem és a Stanford Egyetem végzett. Viszont már magyar intézmények is jól szerepeltek. Itt tudod megnézni.

Forrás: Eduline.hu/MTI/ujnemzedek.hu