Itt a 2017-es egyetemi rangsor!

17/08/16 szerda
ujnemzedek.hu
A legjobb nyolcszáz közé három magyar egyetem került

Már böngészhető a Academic Ranking of World Universities rangsora. Mi persze arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyar egyetemek hol végeztek, de mielőtt még megnéznénk, gyorsan fussunk végig az élmezőnyön.

1. Harvard University, 2. Stanford University, 3. University of Cambridge, 4. Massachusetts Institute of Technology (MIT), 5.    University of California, Berkeley, 6. Princeton University, 7. University of Oxford, 8. Columbia University,  9. California Institute of Technology, 10. University of Chicago    

Tehát nagy meglepetés azért nincs a sorrendben. Viszont ne húzzuk tovább az időt lássuk, hol bukkannak fel az első magyar intézmények...

Az 501-600-ig tartó kupacban bukkan fel az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem és a 701-800-ban pedig a Műegyetem. Ezek szép eredmények bár, korábban előfordult olyan is, hogy ezek az iskolák a 300-500-as kategóriában mozogtak.

Hogy pontosan mi alapján készül a rangsort, azt az eduline.hu szépen összeszedte, ha valakit kicsit mélyebben érdekel a dolog csekkolja nyugodtan.