Ilyen volt az Új Nemzedék Tehetségfesztiválja Budakeszin

18/05/28 hétfő
ujnemzedek.hu
Több mint hárommilliárd forintot fordít a kormány tehetséggondozásra - jelentette be Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a rendezvényen. Minden gyermekben rejlik olyan képesség, amelyet érdemes kibontakoztatni a tehetséggondozással - hangsúlyozta Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója.

A tehetség fontosságára hívja fel a társadalom figyelmét a Tehetségfesztivál megszervezésével az Új Nemzedék Központ.

Minden gyermekben rejlik olyan képesség, amelyet érdemes kibontakoztatni a tehetséggondozással - hangsúlyozta Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója vasárnap az M1-en, a budakeszin rendezvényük kapcsán.

Jávor Balázs szerint a tehetség felismerésére nagyon sok módszer létezik, fontos, hogy alkalmazásukhoz a szülők és pedagógusok segítséget kapjanak.

Kiemelte, hogy a Tehetségfesztiválon példaképeket is bemutatnak, érzékeltetve, hogy a tehetség mellett mindenképpen szükség van a szorgalomra is.

Az Új Nemzedék Központ gyereknapi Tehetségfesztiválját Novák Katalin nyitotta meg. A kormány több mint hárommilliárd forintot fordít a fiatal tehetségek felkarolására, gondozására - emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap Budakeszin. Novák Katalin a Vadasparkban, a Szilfa-tisztáson elmondott beszédében hangsúlyozta, számára a gyereknap üzenete, hogy minden gyermek biztonságban nőhet fel Magyarországon.

“Fő törekvésünk, hogy a gyermekek számára Magyarországon gondtalan, biztonságos gyermekkort tudjunk biztosítani” - emelte ki Novák Katalin. 

Az államtitkár szavai szerint a kormány a tehetségeket minden területen támogatja, erről szól a nemzeti tehetségprogram is.

Az eseményen köszöntőt mondott Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. tehetségfejlesztési igazgatója. Jávor Balázs elmondta, hogy a rendezvény célja: felhívni a figyelmet a hazai tehetséggondozásban rejlő lehetőségek sokszínűségére.

A Tehetségfesztivál lehetőséget ad arra, hogy - közismert személyek előadásain, tehetséges fiatalok bemutatóin keresztül - felkeltsük a gyerekek és fiatalok érdeklődését a művészeti, tudományos és sportteljesítmények, valamint az ezeket inspiráló tehetséggondozó programok tevékenységei iránt - tette hozzá a tehetségfejlesztési igazgató.

A Nagyszínpadon olyan, különböző területeket képviselő előadóktól hangzottak el előadások, akik kiemelkedő életútjukkal példaképek lehetnek a fiatalok számára.

Karrierjéről mesélt többek között Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózó, Lukoviczki Réka blogger, motivációs előadó, dr. Szalai Sándor űrszondafejlesztő, dr. Ősi Attila paleontológus, dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna tréner, coach és Végh Bálint – autóipari tanácsadó.

A Kisszínpadon tehetséges fiatalok mutattak be különféle zenei, tánc- és sportprodukciókat. 

A felállított sátrakban a gyerekek interaktív eszközökkel is megismerkedhettek, többek között meglátogathatták az Őslénytani műhelyt, a Technológiai alkotóteret, az Ösztöndíjbörzét, a Montessori játszóteret, valamint pályaválasztási tanácsadásban vehettek részt, kipróbálhattak különleges hangszereket és a TeqBallt.

Forrás: MTI, ujnemzedek.hu