Idén talán „könnyebb” lesz

19/04/16 kedd
ujnemzedek.hu
Több alap, illetve osztatlan állami ösztöndíjas képzésen is csökkentették az előzetes ponthatárokat, így például a gazdálkodási és menedzsment, és a kereskedelem és marketing szakokon is.

Korábban már beszámoltunk a legnépszerűbb alapszakokról, s most kiderül mely alap- és osztatlan képzéseken előzetesen hány pontra is lesz szükség, ha el akarunk csípni egy-egy állami ösztöndíjas helyet.

Összesen negyvenegy alap- és osztatlan szakon húzták meg előzetesen a ponthatárokat – például a népszerű gazdasági képzéseken, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi, fogorvosi szakon, de a jogi karokra készülőknek is figyelniük kell az előzetes ponthatárokra. Ezeken a szakokon csak azok a felvételizők szerezhetnek állami ösztöndíjas helyet, akik elérik ezt a limitet.


Fotó: Pixabay

Nyolc alapszakon azonban jóval alacsonyabbak a ponthatárok, mint tavaly! Ha csak a korábbi listánkat nézzük, változott például a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, illetve a gazdálkodás és menedzsment szak ponthatára is, melyekre idén 400 pontnál húzták meg a határt.

És ez még nem minden! Több osztatlan képzés ponthatára is csökkent, Például 460 helyett csak 440 pont kell a jogászképzésen, a gazdálkodás- és pénzügy-matematikai elemzés szakon 440 helyett 420 pont kell.

Forrás: eduline.hu