Idén is rekordot döntött az EDUCATIO

19/01/14 hétfő
ujnemzedek.hu
A 19. alkalommal megrendezésre került Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra idén több mint 53 ezer látogató érkezett. A Hungexpo 20 000 négyzetméteres területén csaknem 200 kiállító várta a felsőoktatás iránt érdeklődőket, akik közel 50 hazai intézménnyel, valamint a legkülönbözőbb továbbtanuláshoz –, és képzésekhez kapcsolódó kérdéseikkel fordulhattak az intézményeket képviselő szakértőkhöz, egyetemi hallgatókhoz.

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) által szervezett rendezvény minden évben elsősorban a fiatalok felsőoktatási kérdéseinek megválaszolására fókuszál, összekapcsolva őket a hazai és külföldi egyetemekkel, nyelviskolákkal, szakképző intézményekkel. Gyakorlati tanácsokat ad a felvételi eljárással kapcsolatban, de kitér olyan témakörökre is, mint az egyetemi élet, a kollégiumi elhelyezés, a duális képzés vagy éppen az Erasmus lehetőségek.


Fotó: Educatioexpo.hu

Az idei évben a munkáltatói oldal is hangsúlyosabban megjelent az Educatio életében, a cégek igyekeztek a hallgatók orientációjához igazítva támpontokat adni, de kínáltak gyakorlati, tanulmányok mellett betölthető pozíciókat is – mesélt a tapasztalatokról Maszlavér Gábor, főszervező.

A háromnapos rendezvényen 2019-ben 53.059 érdeklődő vett részt, ezzel a tavalyi 52.500 fős csúcsot is megdöntve. A legerősebb napnak idén is a péntek bizonyult, ezen a napon 24.317-en léptek a kiállítás területére. A seregszemle ugyan alapvetően az érettségi utáni képzési lehetőségekre szakosodott, a főszervező elmondása szerint egyre nagyobb számban látogatják 17 év körüli hallgatók is, hogy előre feltérképezzék a jövőbeni lehetőségeket.


Fotó: Educatioexpo.hu

– Beigazolódott, hogy indokolt volt a nagyobb csarnokba való költözés, és külön öröm, hogy évről évre dinamikusan nő a csoportosan regisztrált látogatók száma. Számunkra pozitív, hogy az intézményvezetők is egyre intenzívebben, szervezett kereteken belül utaznak a tanulókkal a kiállításra, hiszen könnyebb a döntés, ha egy helyen minden szükséges információt kézhez kaphatnak, ráadásul közvetlenül az illetékes személyektől – tette hozzá Maszlavér Gábor, a szervező csapat nevében is megköszönve nektek az idei érdeklődést.

Forrás: Educatioexpo.hu