Honnan jönnek a többletpontjaid?

18/12/26 szerda
ujnemzedek.hu
A felvételi eljárás során lehetőséged van ún. többletpontok megszerzésére is. Ezek maximális összege 100 pont lehet. Hogyan is jöhet ez össze?

Először is tudnod kell, hogy ezek a többletpontok két csoportra oszthatóak. Az elérhető többletpontok első felébe tartoznak a kötelezően adandó többletpontok (amiket a felvételi eljárás során kötelezően megkaphatsz: az emelt szintű érettségid, nyelvtudásod, vagy szociális rászorultságod alapján).


Fotó: Pixabay

A többletpontok második csoportjába pedig az egyes képzési területenként adható többletpontok tartoznak (amelyeket a tanulmányi és művészeti versenyeredményeidért, szakképesítésedért vagy valamely sporteredményeidért kaphatsz).

Mindenképpen tartsd szem előtt, hogy kizárólag abban az esetben kaphatod meg a többletpontjaid a felvételi eljárás során, ha az ezekre való jogosultságod igazolod azzal, hogy külön felszólítás nélkül (vagyis magadtól, nem várva arra, hogy valaki a felvi-től vagy máshonnan erre kérjen), feltöltöd az ezt igazoló dokumentumokat a megfelelő helyre, a megfelelő formátumban. Ugye ezeket a pontokat sem szeretnéd elveszíteni?

A többletpontokról részletesebben itt olvashatsz, a benyújtandó dokumentumokkal kapcsolatban pedig itt fogsz tudni informálódni.

Forrás: felvi.hu