Helló, jönnek a Sohavégetnemérős különleges osztályfőnöki órák

17/02/10 péntek
ujnemzedek.hu
A filmmel még az osztályfőnöki óra is sokkal érdekesebb lehet - már most jelentkezhettek!

Az ugye megvan, hogy az Új Nemzedék Központ részvételével a projektben létrejött 2016 egy legkirályabb mozifilmje, a #Sohavégetnemérős? Nézzük is meg gyorsan újra az előzetest:

A film óriásit szakított, mi pedig rettentő büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk az elkészítésében. Annyira hogy nem is állnánk meg, hanem tovább kormányoznánk a hypevonatot.

Az Új Nemzedék Központ 2014 óta rendez úgynevezett "Rendhagyó osztályfőnöki órkat", melyeken leginkább az életpálya-tervezéssel kapcsolatban kérdezhetnek a résztvevők (azaz Ti) a megjelent szakértőktől.

Most pedig arra gondoltunk: a film 6 történetéből egy-egy jelenetet felhasználva, tematikus beszélgetések megvalósítását vállaljuk el. Az Új Nemzedék Közösségi Terek kollégái az elkövetkezendő hetekben rajta lesznek azon, hogy a Ti iskolátok is részt vegyen ebben a programban. Ha azonban megtetszett a sztori, akkor akár jelezhetitek azt Ti magatok is az osztályfőnökötöknek, vagy felkereshetitek egyenesen a Közösségi Tereink valamelyikét is (itt a lista a címekkel!), és szólhattok az ott dolgozóknak a dologról.

És hogy miről lesz szó ezeken az órákon? Ha láttad a filmet (márpedig láttad, ugye?), akkor ezek a témák ismerősek lehetnek:

-    Ki vagyok én? „Te ki vagy?” - Az identitás és a személyes imázs
-    Női-, és férfi szerepek – Mi fér bele?
-    Álmok, vágyak, fantázia és célok - Van különbség?
-    Hol vannak a határok? - Kellenek a határok? – Zaklatás és intimszféra
-    „Szerinted mi a szerelem?”

Mondjuk ha véletlenül nem láttad a #Sohavégetnemérős-t, az sem feltetlenül óriási gáz - az osztályfőnöki óra (melyet a Közösségi Teresek koordinálnak) választott helyszínén  (mely lehet a sulitok, vagy a mi Közösségi Tereink egyike) ingyen és bérmentve levetítjük nektek a mozit.

Na? Tetszik a dolog?