Ezért lett csomó bukó a felsőoktatásban?

18/04/11 szerda
ujnemzedek.hu
40 800 olyan 34 év alatti személy volt 2016-ban, akik ugyan jártak egyetemre, vagy fősulira, de diplomájuk, az nincs. MIÉRT?

Magyarországon, az Európai Bizottság statisztikai főigazgatóságának (Eurostat) adatai szerint legalábbis ez a helyzet. A penzcentrum.hu elemzése szerint kb azért, mert 

mert túl nehezek voltak a tanulmányok.

 

 

 

Míg hazánkban az összes tanulmánymegszakítás feléért felelt ez az ok, addig az EU-ban csak kevesebb, mint minden ötödikért (18%). Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy itthon nehezebbek lennének az egyetemek a helyi diákok teljesítőképességéhez mérve, mint más országokban, az is lehet, hogy a diákok kevésbé motiváltak, kitartóak, de számos egyéb oka is lehet ennek a különbségnek.

Az mindenesetre látszik, hogy a tanulmányaikat a diploma megszerzése nélkül abbahagyók között hazánkban kisebb arányban voltak azok, akik úgy érezték, hogy a felsőoktatási programra nincs szükségük vagy elveszett volna az érdeklődésük. Magyarországon mindösszesen 10 százalék volt ez az arány, az EU-ban 23 százalék, Csehországban pedig 25 százalék. 

Vannak ám még érdekes adatok - ide tessék kattintani értük!