Ezekre figyelj a leginkább, ha felvételizel

19/01/28 hétfő
ujnemzedek.hu
Ahogyan mondani szokták – „vészesen közelít” a felvételi határideje. Függetlenül attól, hogy melyik felsőoktatási intézménybe jelentkezel, 3 dologra nagyon fontos, hogy odafigyelj!

A lényeg röviden, hogy jelentkezz:

  1. Időben

Lehet, hogy már „a könyöködön jön ki”, de ez nem véletlen. Azért mondjuk/írjuk le annyiszor neked, hogy tutire ne hagyj semmit az utolsó pillanatra és a határidő lejárta előtt legyen meg minden a jelentkezésed kapcsán. A hitelesítés is! A határidő – tudod – 2019. február 15.

  1. A megfelelő helyen

Viccesnek tűnhet, hogy erre is felhívjuk a figyelmed, hisz „ki nem tudja, hol kell?”, de biztos, ami biztos: „a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásnak megfelelő, erre a célra kialakított elektronikus felületen” kell jelentkezned. Értelemszerűen legalább egy sulit (és képzést) kell bejelölnöd ahhoz, hogy a felsőoktatásba történő jelentkezésed érvényes legyen.


Fotó: felvi.hu

  1. Ne felejtsd el a hitelesítést

A jelentkezésed lezárása a hitelesítés. Ha ezt elmulasztod, hiába jelölted be a sulikat és töltötted fel a szükséges dokumentumokat, nem lesz érvényes a jelentkezésed. Így erre nagyon-nagyon-nagyon figyelj oda!

A hitelesítésre két módon van lehetőséged: vagy ügyfélkapun keresztül vagy kinyomtatott, aláírt, postai úton benyújtott hitelesítő adatlappal. Hitelesíteni 2019 február 20-ig van lehetőséged. Ezt követően nem fogják tudni elfogadni és nem lesz érvényes a jelentkezésed.

Forrás: Eduline, felvi.hu