Ezekben a középsulikban lesz központi felvételi!

16/11/22 kedd
ujnemzedek.hu
A középiskolák 61 százaléka, 409 intézmény írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken.

Az idén 409 középiskola - az intézmények 61 százaléka - írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken - közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel. Az iskolák listáját a hivatal honlapján tették közzé.

Az iskolák listáját itt találod.

Mint írták, ha egy tanuló úgy tervezi, hogy majd februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Jelezték: a felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő.

Az Oktatási Hivatal azt javasolja, hogy a diákok és szüleik mielőbb tájékozódjanak a középiskolák kínálatáról, és - amennyiben a kiválasztott iskolák valamelyikében a felvételihez erre szükség van - a tanulók feltétlenül jelentkezzenek az írásbeli felvételi vizsga megírására.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 9.

A jelentkezést ahhoz az - OH honlapján közzétett listán szereplő - iskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgát meg kívánja írni - közölték. (MTI)