Elmúltál 16? Jelentkezz az Nemzeti Ifjúsági Kórusba!

18/01/09 kedd
ujnemzedek.hu
Ha nem ijedsz meg a dúr-skálától, és gond nélkül elénekelsz egy áriát, akkor téged keresnek!

A világ minden részéről várják a magyar vagy magukat magyar származásúnak valló 18-26 év közötti képzett énekesek jelentkezését március 31-ig a Nemzeti Ifjúsági Kórusba.

A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amely július második felében lesz Kecskeméten. A kórus ezt követően a Kodály-emlékévhez kapcsolódva öt állomásból álló koncertturnéra indul, amelyen ősbemutatók is elhangzanak - közölte a Zeneakadémia hétfőn az MTI-vel.

Téged várnak, ha

• magyarnak vagy magyar származásúnak vallod magad, bárhol élsz a világban (ha  nem megy annyira jól a magyar nyelv, ne aggódj,  segítünk angolul),

• a felkészítő kurzus kezdetének időpontjáig, 2018. július 15-ig betöltöd a 18. életévedet és még nem töltöd be a 26. életévedet (néhány napon nem fog múlni),

• kiváló énektudással rendelkezel (és nemcsak Te gondolod így),

• nem okoz gondot a kottaolvasás,

• énekeltél vagy énekelsz kórusban (a kórus tevékenysége egyszeri alkalomra vonatkozik, 2018. július 15-e és 28-a között, így más kórustagsággal jól összeegyeztethető).

kép: Kodály Intézet, Facebook

A kórus repertoárját mások mellett Kodály, Robert Schumann, Orbán György, Frederick Delius és Vajda János művei színesítik majd. A tervek szerint a kórus Keszthelyen, Bécsben, Galántán, Budapesten és Kecskeméten is színpadra lép, utóbbi helyszínen zárul a Kodály Művészeti Fesztivál. A kórus szakmai vezetői Erdei Péter és Nemes László Norbert karnagyok, a Kodály Intézet korábbi és jelenlegi igazgatója.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus nyári kurzusa és koncertturnéja az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kodály-emlékévhez nyújtott támogatásával valósul meg. A kórus tevékenysége projektjellegű, a 2018. július 15. és 23. közötti időszakra vonatkozik.

Miért érdemes jelentkezned? 

• A Nemzeti Ifjúsági Kórus tagjaként életre szóló élményt szerezhetsz, mert részese lehetsz egy egyedülálló produkciónak (ezt még az unokáidnak is elmesélheted).

• Kiváló szakemberektől megtanulhatsz új kórusműveket, közöttük kifejezetten a kórus számára írt alkotásokat (eldicsekedhetsz, hogy benne voltál egy ősbemutatókban).

• Megismerhetsz és barátságokat köthetsz hasonló érdeklődésű fiatalokkal, akik jó eséllyel igazi csapattá kovácsolódnak a felkészítő kurzus és a koncertturné során. 

• A kéthetes program során számos kikapcsolódási lehetőséged is lesz, a felkészítő kurzus és a turné helyszínein is várnak szabadidős programok.

A  jelentkezési határidő március 31. A pályázat és a jelentkezés feltételeiről a kodaly.hu oldalon olvashatsz részletesen.