Egyre több egyetemnek gyűlik meg a baja a szülőkkel

16/10/25 kedd
ujnemzedek.hu
A túlzásba vitt aggodalom és odafigyelés miatt egyre több brit intézmény hirdet csak diákoknak szóló nyílt napokat, vagy szervez alternatív intézménylátogatást a szülőknek. A túlbuzgó szülői viselkedés ráadásul árt a fiatalok lelkének is.

A nagy nevű Oxfordi Egyetem immár két különböző nyílt napot hirdet meg minden felvételi időszak elején: egyet a szülőknek, egyet pedig a reménybeli diákoknak – írta meg a brit The Telegraph. Az intézmény vezetésének ugyanis kezdett terhes lenni, hogy az egyetemet bemutató eseményeken szinte alig jutottak szóhoz a fiatalok, annál többet beszéltek és kérdeztek a szülők. Az érdeklődéssel persze önmagában nincs gond, azonban az iskola vezetése úgy találta, a szülői tisztán látásnál sokkal fontosabb, hogy a leendő hallgatók valóban megtalálják a számukra legjobb lehetőségeket, szakokat.

Nem baj, ha nem anyu kérdez (kép: Pixabay)

Samina Khan, az Oxfordi Egyetem tanulmányi vezetője egy országos egyetemi szakmai programon azt mondta: “A szülőket mindig szívesen látjuk, azonban jó, ha néha szóhoz jutnak a gyerekek is. Éppen ezért azt találtuk ki, hogy a nyílt napokon különválasztjuk a két társaságot: a szülőknek egy pohár teát és alternatív egyetembejárási programokat kínálunk, míg a diákokat máshova visszük. Az ötlet sikeresnek bizonyult, mert a fiatalok jobban megnyíltnak és többet beszélnek, ami tulajdonképpen a célunk ezeken a rendezvényeken” – mondta. A cikk a csalad.hu oldalon folytatódik.