Egyéni jelentkezés középiskolába

20/02/20 csütörtök
ujnemzedek.hu
A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését alapvetően a felvételizők kibocsájtó általános iskolája végzi. Azonban, igény esetén, egyéni módon is jelentkezhetnek a diákok, ebben a folyamatban segítünk nekik ezzel az írással!

A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti, ha a jelentkező középiskola 6, vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezik, vagy általános iskolája többcélú intézmény és a jelentkező a felvételi eljárás során a saját intézményén kívül máshova is kíván jelentkezést benyújtani.

A felvételi lapok kitöltését akkor kell a jelentkezőnek, illetve a szülőnek önállóan kezdeményeznie, ha a tanulónak adott időpontban nincs általános iskolával tanulói jogviszonya Magyarországon! Azaz vagy külföldi intézményben tanul, vagy középfokú iskolával áll jogviszonyban.

Az oktatas.hu-n megadott információk szerint kell eljárni a tanulói adatlap és jelentkezési lap leadásánál: „Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.”

Fontos, hogy a helyes formanyomtatványt töltsék ki a jelentkezők, ne használják fel a korábbi évek beadványait!

Az eljárás menetéről, illetve további tudnivalókról az oktatas.hu külön erre létrehozott weboldalán érdemes tájékozódni!

forrás: oktatas.hu

borítókép: pixabay.com