Csak emelt szintű érettségivel van esélyed ezekre a szakokra

16/12/22 csütörtök
ujnemzedek.hu
Érdekel az orvosi pálya? Szeretnél pénzügyekkel vagy joggal foglalkozni, ha nagy leszel? Kapd össze magad, mert nagyon durván kell teljesítened!

Színötös tanulmányok, színötös érettségi, és emelt szint természetesen. Sok szakon csak ilyen diákok tanulnak majd a következő felvételi időszak után. A maximálisan megszerezhető 500 pont közelébe elég nehéz eljutni, és sokszor nem is csak ennyi a követelmény, mert hiába a többletpontok, az emelt szintű érettségi is feltétel.

Fogorvosi, általános orvosi, gyógyszerész és állatorvosi szakokra a legnehezebb bejutni, oda egyrészt biológiából kell emelt szintűzni, és mellé kémiából vagy fizikából még egyet. Ezekre a szakokra tehát két emelt szintű érettségi szükséges.

 

fotó: Pixabay

Gazdaságtudományi képzéseken a legmagasabbak a központi ponthatárok, a tanulmányi eredmények a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szakon számítanak leginkább, ott 465 pont alatt nincs esélyed. Nemzetközi gazdálkodáson 460, alkalmazott közgazdaságtanon 458, pénzügy és számvitel képzésen 450 a ponthatár 2017-ben.

Osztatlan jogászképzésre 460 ponttal lehet bejutni, de annak is össze kell szednie magát, aki a társadalomtudományokban kíván elmélyülni. 455 pont kell a kommunikáció és médiatudomány szakhoz, 465 a nemzetközi tanulmányokhoz.