Cipő nélkül jobban megy a tanulás?

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
Érdekes eredményekről számoltak be egy tíz évig tartó kutatás után.

Azok a gyerekek, akik a suliban nem viseltek cipőt, jobb jegyeket kaptak, hamarabb jöttek suliba, mint a többiek, és később indultak haza, ráadásul jobban is figyeltek a tanárra.

A Bornemouth University kutatói 25 országban, gyerekek tízezreinek bevonásával vizsgálódtak éveken keresztül.

Kiderült, hogy a skandináv államokban élő gyerekek már régóta cipő nélkül ülnek az órákon – no persze nem anyagi okokból, egyszerű praktikum miatt: a zord időjárás miatt inkább a terem bejáratánál hagyják a havas, latyakos bakancsokat.

A szakértők szerint azért lehet összefüggés a zokniban tanulás és a jó jegyek között, mert így a gyerekek otthonosabban érezhetik magukat, és kicsit lazábban érezhetik magukat. A dolog további előnyökkel is jár: a cipő nélkül kevesebb kosz keletkezik, így csökkennek a takarítási költségek, és a gyerekek akár a földön ülve is tanulhatnak, mert nem lesz piszkos a ruhájuk.

A felmérés szerint azok, akik ilyen közegben nőttek fel, az egyetemi tanulmányaikat is sikeresebben teljesítették.  Ha nem elég a mezitláb, mert épp nyakig ülsz a vizsgaidőszakban, csekkold a legjobb tanulós tippeket.

Forrás:Telegraph