Annyira béna: nem okés a felvételin a nyuszifüles snapchat-kép

17/07/17 hétfő
ujnemzedek.hu
Idén is voltak hülyék - van aki azt gondolja, hogy elég YOLO, ha trollkodik egyet a felvételi során, csakhogy a suli nem biztos, hogy értékelni fogja poén. Nem is értékelte.

Előre lelőjük a poént: mázli, hogy nálunk nem kellett fényképet csatolni a felvételihez, mert egyesek tuti megszívták volna.

A wroclawi egyetemnek például egyenesen egy Facebook posztban kellett üzennie a reménybeli hallgatóinak, hogy ne küldjenek a jelentkezési laphoz kutyafejes, cicafüles, nyuszipofis képeket, mert totál nem menő, sőt. Mivel ez egy hivatalos jelentkezés, vannak alapszabályok, amiket be kell tartani: ilyen például, hogy normális, valós fotót kell csatolni magukról, nem egy megszerkesztett képet. 

De még így is voltak barmok, akik miatt új kritériumokat kellett beiktatni: 

  • Igazolványképre van szükség, nem pedig effektekkel és állatfejekkel ellátot Snapchat-fotókra
  • Az egyetem oldalán vannak mintafotók, hogy a jelentkezők tudják, milyen az elfogadott kép, nem pedig azért, hogy ugyanazt a vadidegent ábrázoló sablonfotót töltsék fel a saját oldalukra.
  • Rákérdeznek arra, hogy van-e középső neve a hallgatónak, de ha nincs nem kell beírni, hogy „olyanom nincs”. Ha nincs, csak hagyják üresen, különben a diákigazolványukra és az indexükbe az fog kerülni, hogy "Anna olyanom nincs Kowalska".

A teljes poszt itt olvasható - bevalljuk, nem kicsit lepődtünk meg.