Angol tanulás online? Lehetséges!

19/07/25 csütörtök
ujnemzedek.hu
Manapság rengeteg lehetőségünk van, ha körbe nézünk a weben az angol online tanulás témakörében. A kérdés csak az, hogy valóban jobb hosszútávon egyedül tanulni?

Az Google első találatai között olyan ismertebb források vannak, mint a Duolingo vagy az 5 Perc Angol magazin. Ezek – valljuk be – remek anyagokat biztosítanak számunkra. Az online angol tanulás tényleg gyerekjáték tud lenni, csak elő kell venni okostelefonunkat és szórakozva haladni a nyelvi akadályokkal. Az ingyenes és folyamatos tananyagok elérhetősége tehát biztosított, így már tényleg semmi akadálya, hogy professzionálisan elsajátítsuk a nyelvet. Vagy mégsem?


Fotó: Pixabay

Könnyűnek tűnhet, hiszen annyi a dolgunk összesen, hogy rendszeresen időt szakítunk a tanulásra, mondjuk napi egy órát. Platformot tekintve mi választhatjuk ki a leginkább szimpatikusabbat: alkalmazás, e-tanagyag + hírlevél vagy a hagyományos nyomtatott tankönyv. Az online angol tanulás képletében mégis van egy dolog, ami csak elsőre tűnik szimplának:

rendszeresen időt biztosítani.

Tegye fel a kezét az, akivel még egyszer sem fordult elő, hogy valamibe nagy elánnal fogott bele, aztán hetekkel-hónapokkal később már csak emlékek maradtak a próbálkozásokról, de motiváció már nemigen. Na ugye vagyunk egy páran. Ez emberi dolog, az érzelmek (pl. motiváció) néha erősebbek, néha gyengébbek, de nagyon ritkán maradnak folyamatosan azonos szinten. Pedig könnyű belátni, az igazi sikerhez szinte minden esetben szükség van a rendszerességre és kitartásra. Vajon ez az online tanulás tekintetében hogyan működik?

Természetesen erre is van megoldás: köteleznünk kell magunkat, ne csak tőlünk függjön a tanulás, különben meg fogjuk engedni magunknak előbb-utóbb a lustálkodást. Erre az egyik legjobb segítség egy online oktató, akit még csak személyesen sem kell ismernünk. Ő fogja rajtunk számon kérni a tananyagot, a folyamatos tanulást és menedzselni fogja a fejlődésünket – gyakorlatilag egy szerződött online edzőt fogadunk fel.


Fotó: Pixabay

Ennek azért ára is van, ennél a pontnál már nem ússzuk meg a tanulást ingyen, viszont hosszútávon könnyű beismerni, hogy sokkal jobban járunk, ha az angol online tanulás meg van támogatva egy online magántanárral is. Egy 2015-ös tanulmány szerint, például egy magántanárral 20x gyorsabban lehet haladni a nyelv elsajátításában.

A SkypeSuli kifejezetten érdekelt abban, hogy minden olyan diák, aki nyelvet szeretne tanulni a lehető legkönnyebb módon tehesse meg azt: angol online tanulás saját magántanárral. Mindezt online, a világ bármely pontjáról – kifejezetten rugalmas időbeosztásban.

Ha érdekel, vess egy pillantást az elérhető angol oktatóikra, nem fogod megbánni!

Forrás: skypesuli.hu