Alapvető infók az ingyenes KRESZ-tanfolyamról és vizsgáról

17/11/23 csütörtök
ujnemzedek.hu
2018 július 1-től az állam visszatéríti a KRESZ-tanfolyam és a vizsga díját a fiataloknak - itt van az összes információ.

UPDATE:
Segítségre és/vagy információra van szükséged? ITT MEGTALÁLOD:

KRESZVIZSGA.UJNEMZEDEK.HU

-feltételek
-infovonal
-infomail
-infochat

Bizony: az "ingyen jogosítvány" néven elhíresült kezdeményezés valóban elindul, illetve ingyenessé válik, vagy legalábbis 25 ezer forintos értékhatárig visszatéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és a vizsga árát. Ez remek hír - az ingyenessé váló nyelvvizsgához hasonlóan nem csupán azért, mert több marad a család pénztárcájában, hanem azért is, mert így sokkal többen juthatnak később olcsóbb jogosítványhoz. Fontos megérteni: nem ingyen jogosítványhoz juthatsz most hozzá - csak egy nagyon fontos elemének, a KRESZ-vizsgának az árát spórolhatod meg.

 

UPDATE: ITT VANNAK A LEGFRISEBB INFÓK:

Segítségre és/vagy információra van szükséged? Keresd az Új Nemzedék call centerét!

Írj a kreszvizsga@unp.hu email címre vagy hívj fel minket:

+36 30 711 0643
+36 30 711 8280
+36 30 713 0104
+36 30 190 1617

hétfő - csütörtök: 9.00 – 16.00
péntek: 9.00 – 14.00

Vagy kattints ide: http://www.ujnemzedek.hu/hasznos/juliustol-visszakerheted-a-kresz-tanfolyam-es-vizsga-dijat

 

Ezt kell tudnod

Mikortól jön az ingyenes KRESZ?

2018 július 1. Figyelj viszont arra, hogy az "ingyenes" kifejezés ez esetben kissé relatív: a sikeres vizsga esetén történő, utólagos visszatérítés ez esetben a 25 ezer forintos értékhatárig jár. Szóval igazából ingyenes: a B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket.

2018 július 1-től az állam visszatéríti a KRESZ-tanfolyam és a vizsga díját a fiataloknak.

Kinek jár az ingyenes KRESZ-vizsga és tanfolyam?

A 20 évnél fiatalabbaknak. Vagyis a KRESZ-vizsga napjáig a 20. életévüket be nem töltött személyeknek.

Oké: mi is az a KRESZ?

A KRESZ a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása szavakból összeállított mozaikszó. A KRESZ voltaképpen egy rendeletbe foglalt szabálygyűjtemény, jogi nevén az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, mely „a Magyarország területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza”. 1988 óta a közlekedés legalapvetőbb szabályait a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény tartalmazza. A KRESZ szabályai a legtöbb közforgalommal rendelkező ország szabályaival sok tekintetben hasonlóak vagy azonosak.

Hol igényelheted vissza a KRESZ-vizsga árát?

Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi majd, további információkat pedig itt tudsz kérni.

Az információk folyamatosan érkeznek - cikkünk folyamatosan frissül!

Ó, és a nyelvvizsga is ingyenes

A következő három évben évi mintegy hárommilliárd forintot különít el a kormány arra, hogy ingyenes legyen a fiatalok első nyelvvizsgája. Ezekért az infókért kattints ide, és mindent megtudhatsz!