3 ok, amiért a fiatalok az online tanulást választják a hagyományos helyett

18/05/24 csütörtök
ujnemzedek.hu
Nálunk is a legelterjedtebb a hagyományos oktatási forma vagyis, hogy bejársz suliba és évről-évre lépsz feljebb egy-egy osztályt. Ez a legáltalánosabb módja annak, hogy szép lassan felépítsd a karriered. A közelmúltban viszont egyre inkább bekúszott a köztudatba az online tanulás is, ami bárhol és bármikor elérhetővé tette a tanulást a fejlődni vágyók számára.

Manapság már nyitottnak kell lennünk, simán előfordul, hogy egy-egy területen gyorsan el kell sajátítanunk egy új készséget is, erre kitűnő megoldás az online tanulás. Itt persze nem a Youtube-ra gondolunk első körben, bár ott is talál az ember néha hasznos, tanulást segítő anyagokat. De vannak kimunkáltabb platformok is, olyanok, mint a Skillshare.

Michael Karnjanaprakorn, a Skillshare alapítója és ügyvezető elnöke szerint ma azért népszerű az online oktatás mert nagyon változó a munkakörnyezetben dolgozunk. A technológiai fejlődés gyors üteme miatt a dolgozóknak folyamatosan új készségeket kell tanulniuk és lépést kell tartaniuk a fejlődéssel, az új eszközökkel is. Az online tanulás valóban életképes, kényelmes és megfizethető módja annak, hogy kibővítsük a munkánkhoz vagy karrierünkhöz szükséges készségeket.

Na de mi a három ok, ami miatt egyre jobban megszeretik ezt a tanulási formát a fiatalok?

Könnyen beilleszthető a szabadidőbe

Karnjanaprakorn szerint a szabadúszók, a részmunkaidőben dolgozók, de még a teljes állásban lévők is azért kedvelik az online tanulást, mert könnyen be tudják illeszteni a tanulást a napjaikba. Amikor van egy kis szabadidejük, előveszik a leckéket és tanulnak.

Elősegíti, hogy belekezdj egy másik munkába

A legtöbben, akik online tanulnak vagy munkát akarnak váltani, vagy tanulniuk kell valami újat a szakmájuk mellé vagy valami egészen újba akarnak fogni. Nos ezekhez mind nagyszerű lehetőség egy online tanfolyam. 

Új képességekkel könnyebb munkát váltani

A legtöbben úgy gondolják, hogy a most munkába álló generáció nem kitartó és gyorsan kilép a megunt munkahelyéről. De ez nem így van: szimplán azért mondanak fel a legtöbben mert új kihívásokat és lehetőségeket keresnek a szakmai fejlődéshez. Az online tananyagok kifejezetten jók arra is, hogy megtaláljuk az új célunkat, kitaláljuk, hogy milyen területen is dolgoznánk szívesen, hiszen semmi baj nincs azzal, ha elsőre nem sikerült jó területet választanunk. 

Teljesen mindegy, hogy miért jelentkezel az online tanulási platformokra:

  • legyél szabadúszó,
  • olyan, aki másodállást keres,
  • aki munkát akar váltani,
  • vagy, aki csak lépést akar tartani a jelenlegi munkája igényeivel,

a lényeg az, hogy számtalan lehetőség áll előtted, hogy megvalósítsd a céljaidat! Miért ne vágnál bele?

Forrás: Forbes