160 ezer diák fejlesztette pénzügyi tudását a Pénz7-en

17/03/13 hétfő
ujnemzedek.hu
Hamarosan tőzsdejátékkal folytathatják.

Idén harmadszorra rendezték meg a Pénz7 eseménysorozatot március 6. és 10. között, amelyen négyszáz önkéntes szakértő adott át pénzügyi tudásából 160 ezer diáknak országszerte. A program minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlott, összesen 1100 iskola csatlakozott az eseményhez.

A vállalkozói kompetenciák fejlesztése és a cégalapítás folyamatának bemutatása mellett a Bankoljunk okosan pénzkezelési blokk is helyet kapott a menün. A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentése is foglalkozik a fiatalok vállalkozási kedvével, illetve szakmai jövőterveikkel, a kapcsolódó részleteket ebben a cikkben olvashatod.

Mondd magyarul!

Pénzügyi névkereső pályázatot hirdet a Pénz7! A 10 és 25 év közötti fiataloktól olyan szavakra, kifejezésekre várnak frappáns, közérthető, magyar nyelvű javaslatokat, mint például a STARTUP, az ATM, vagy a CSOPORTOS BESZEDÉSI MEGBÍZÁS. Megéri agyalni, hiszen kategóriánként táblagépet lehet nyerni. A pályázat beküldési határideje: 2017. március 20., 9:00 óra. Részletek a http://www.bankszovetseg.hu/penz7-european-money-week aloldalon olvashatók, a www.penz7.hu/kiseroprogramok oldalon pedig további nagyszerű programokat és pályázatokat találsz.

A témahét megnyitóján Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója elmondta, hogy március 16-tól nagyszabású online tőzsdejátékot indítanak középiskolai diákok és tanárok számára, a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben. Az erről szóló részleteket a keretes írásban olvashatod a cikk végén.

A szakmai kezdeményezések mellett kormányzati szinten is kiemelt feladatnak tekintik a gazdasági-pénzügyi közismereti képzést. Ezt mutatja az is, hogy a témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma beemelte a tanév rendjébe, valamint hogy még a nyár előtt a kormány elé kerül a lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hivatott nemzeti stratégia javaslata.

​A Pénz7 együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

Részvényfutam – Tőzsdejáték középiskolás diákok és tanáraik számára

A korábbi években többször nagy sikerrel megrendezett online tőzsdejáték segítségével a játékosok, középiskolai diákok és tanárok, igazi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek.

A játékosoknak 2 millió forint virtuális tőke áll majd a rendelkezésükre, hogy valós idejű árfolyamadatokat látva kialakíthassák saját portfóliójukat, és a BÉT-en kereskedett értékpapírokat eladhassák és megvehessék. A játékot részletes Tőzsde ABC és tőzsdei kvíz segíti és színesíti.

A játék 4 héten keresztül tart majd, a regisztráció máricus 16-án kezdődik ezen az oldalon.

(újnemzedék.hu, mti)