Urban rímerek, szevasztok: posztolj verset az utcára!

17/04/06 csütörtök
ujnemzedek.hu
Versposztolásra fel! Idén ismét sárgába borulnak a verses kedvű Facebook felhasználók.

Mi ez az egész?

Gittegylet.com kultblog már harmadik éve szervezi meg a Posztolj verset az utcára! akciót a magyar költészet- és József Attila születésnapján, április 11-én. "Legyen egy nap a magyar versé, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! Bárhol éltek a világon, egyedül, párban, barátokkal, családdal, bármilyen helyi szervezet, intézmény szervezésében indultok útnak verset posztolni József Attila születésének 112. évfordulóján, 2017. április 11-én, osszátok meg mindenkivel a www.posztoljverset.hu-n keresztül!" - olvasható az esemény oldalán.

Hogy világraszóló az akció, az nem költői túlzás, 2015-ben ugyanis a világ több mint 20 országában élő magyarok posztoltak verset több száz helyszínen, elképesztő kreativitással. Csatlakozz az eseményhez a Facebookon! Nézz körül az oldalon, legyen idén is a legmenőbb ünnep a magyar költészet napja.

A játék szabályzatát itt találod.

Szükséges kellékek

Versnyomtatáshoz használható fejléc, QR-kód, amit ha rányomtatunk a verses lapokra, azonnal a posztoljverset.hu-ra irányíthatjuk a járókelőket, akik azonnal megtudják, miről szól a jeles nap. Aztán vannak itt Facebook-borítóképek, ideiglenes profilképnek valók, amiket bátran használhatunk, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet az akcióra. A szervezők kérése, hogy aki részt vesz a posztoláson, az csatlakozzon a Facebook-eseményhez is, ezzel is hívva fel a figyelemt az eseményre. A Budapestiekkel (vagy épp itt-tartózkodókkal) aznap a Nyugati téren, délután fél 5-kor, a forgó óra alatt szerveznek találkozót. 

PNG fejléc nyomtatáshoz:

QR-kód, amit leolvasva a poszoljverset.hu-ra jutunk:

 

Facebookra méretezett borítóképek:

 

Ideiglenes profilképek: