Újabb nevekkel bővült az idei Brain Bar eseménye

17/03/17 péntek
ujnemzedek.hu
Milyen lesz a jövő munkahelye? Megmenthetjük-e a bolygót, ha rovarokat eszünk? Etikus-e gyereket vállalni a túlnépesedés és klímaváltozás idején? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat az, aki ellátogat az idei Brain Bar eseményre, Európa legnagyobb jövőfesztiváljára.

Magyarország leginspirálóbb eseményének válaszott Brain Bár, neves előadókkal bővítette a 2017-es programját, így már tizennyolcra nőtt a fellépők száma. A szervezők harminc kiemelkedő előadót ígérnek a különleges jövőfesztiválra, szóval tartogatnak még pár nagy durranást. 

A háromnapos eseményen előtérbe kerülnek a technológiai, üzleti, kulturális és politikai trendek, és közel ötven elismert személyiség ismerteti ötleteit. Korábban már írtunk az első előadókró, hiszen már néhányat bemutattak a szervezők, többek közt: Peter Sunde, a Pirate Bay társalapítója, Carol Cleland asztrobiológus, Kevin Zollman, George Friedman geopolitikai elemző, Simone Giertz svéd-amerikai robotépítő művész, Barabási Albert-László hálózatkutató és Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője férje is. 

forrás: Brain Bar

Nemrég újabb nevekkel bővült a sor, lássuk kik csatlakoznak még ehhez a szuper társasághoz:

  • Árvai Péter, a Prezi társalapítója és igazgatója. 
  • Megan Miller, vállalkozó és digitális stratéga. A Bitty Foods nevű cége azon az ötleten alapszik, mely szerint a jövőben a rovarok jelenthetik a legfenntarthatóbb proteinforrást az emberek számára. 
  • Sir Roger Scruton, Földünk egyik legkiemelkedőbb konzervatív gondolkodója.
  • Boyd Cohen, okosvárosokkal és fenntartható fejlődéssel foglalkozó stratéga. 
  • Tim Spector, a londoni Kings College professzora, a nagynevű Fellowship of the Academy of Medical Sciences tagja. 
  • Mona Chalab, adatújságíró és illusztrátor New Yorkból. A Guardian szerkesztője és a New York Times publicistája. 
  • Travis Rieder, bioetikus, a klímaváltozás és a gyerekvállalás kapcsolatát kutatja. Fő témája, hogy milyen dilemmákat vet fel a gyerekvállalás a túlnépesedés és a klímaváltozás korában. 
  • Colin Beavan, azaz "No Impact Man" híres kísérlete során úgy élt le egy évet családjával, hogy nem hagytak maguk után ökológiai lábnyomot, vagyis nem termeltek szemetet, nem fogyasztottak feldolgozott élelmiszert, nem használtak széndioxidot kibocsátó közlekedési eszközöket és papírt sem.

 A Brain Bar Budapestet 2017. június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. Jegyek már kaphatók, folymatos infók az esemény Facebook oldalán.