Új év, új lehetőségek! Jelentkezz te is a téli képzéseinkre!

19/01/09 szerda
ujnemzedek.hu
Fiatalokkal foglalkozó szakember vagy? Esetleg a későbbi pályádon fogsz együtt dolgozni fiatalokkal? Jelentkezz ingyenes képzéseinkre, szerezz hasznos tapasztalatokat, gyarapítsd a tudásod, hogy később ne legyen para a kommunikáció és a kapcsolatteremtés a fiatal korosztállyal.

Az elmúlt évben azt tapasztaltuk, hogy nagy volt az érdeklődés az Új Nemzedék Központ ingyenes képzései iránt. Most ismét itt a lehetőség, a regisztráció már el is kezdődött a januári és februári képzésekre! Fontos, hogy tudd, a képzések bárki számára nyitottak, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hogy mi vár rád? Idén az asszertív kommunikáció, ifjúságszakmai alapismeretek, fiatalok pályaorientációjának támogatása, valamint az önkéntesek összefogása és vezetése – önkéntes koordináció alapszinten felnőttképzési programjainkat hirdetjük meg.

Miről is szólnak majd a képzések? 

 • Az asszertív kommunikáció képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az alapvető asszertív kommunikációs technikákat, a kommunikációs hibákból adódó konfliktusok megelőzésének módszereit, a konfliktuskezelő technikákat és azok gyakorlati alkalmazásait, valamint legyenek képesek felismerni saját és mások viselkedési stílusának az eredményességre, hatékonyságra és a személyre gyakorolt hatását. Ezeken túlmenően tudjanak ösztönözni másokat a sikeres és támogató tevékenységek megvalósításában, valamint legyenek képesek mások konfliktus-szituációiban konfliktus-moderátorként fellépni. Bővebb információ és jelentkezési lap ITT érhető el.

  Jelentkezési határidő: 2019. február 18.
  Időpontok: 2019. február 21–23.
   

 • Az ifjúságszakmai alapismeretek képzés célja az ifjúságsegítői vagy ifjúságsegítő asszisztensi szakképzettséggel nem rendelkező - ifjúsággal foglalkozó szakemberek - önkormányzati ifjúsági referensek, ifjúsági civil szervezetek vezetői és munkatársai - ismereteinek bővítése, készségeik fejlesztése. Cél, a hazai ifjúságpolitika jellemzőinek és jogforrásainak, valamint az ifjúságszakmai munka célterületeinek megismerése, és az ifjúságszakmai munkához szükséges kompetenciák fejlesztése a közösségépítés, a menedzsment, az információ-megosztás és együttműködés területein. Bővebb információ és jelentkezési lap ITT érhető el

  Jelentkezési határidő: 2019. január 21. és 2019. február 4.
  Időpontok: 2019. január 24–26. és 2019. február 7–9.

 • Az önkéntesek összefogása és vezetése – önkéntes koordináció alapszinten pzés célja olyan felnőttek ismereteinek bővítése és készségeik fejlesztése, akik ifjúsági önkéntes programban részt vevő fiatalokat (14-25 éves korosztály) kívánnak koordinálni egy adott önkéntes program megvalósulása érdekében. Cél a különböző önkéntesprogramok sikeres megvalósításához szükséges menedzsmentfeladatok és az önkéntesek összefogásához szükséges csoportvezetői, kommunikációs feladatok megismertetése, valamint az önkéntességre vonatkozó jogi szabályozás megismerése, a társadalmi felelősségvállalás közvetítéséhez szükséges készségek és képességek fejlesztése. Bővebb információ és a jelentkezési lap ITT érhető el.  

  Jelentkezési határidő: 2019. február 25.
  Időpontok: 2019 február 28 – március 2.

 • A fiatalok pályaorientációjának támogatása képzés célja, hogy a résztvevők váljanak képessé a fiatalok pályaválasztásához és munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez kapcsolódó döntési folyamatok támogatására, pályaorientációs kompetenciáinak fejlesztésére. További cél, hogy magabiztosan tudják alkalmazni a gyakorlatban is azon módszereket és technikákat, amelyek nélkülözhetetlenek a hatékony pályaorientációs támogató tevékenység ellátásához. Bővebb információ és jelentkezési lap ITTérhető el.

  Jelentkezési határidő: 2019. január 28.
  Időpontok: 2019. január 31 – február 2.