Ugye tudod, hogy ingyen mehetsz múzeumba augusztus 20-án?

18/08/17 péntek
ujnemzedek.hu
És ha már ingyen van, miért ne mennél?

A Kormány 194/2000-es számú kormányrendeletének 2011. évi módosítása alapján továbbra is díjtalanul látogathatja a múzeumok állandó kiállításait a 18 év alatti személy legfeljebb két közeli hozzátartozója, továbbá a 26 év alatti személyek is, minden hónap egyik hétvégéjének a múzeum által meghatározott napján.

Nemzeti ünnepnapokon ingyenes a belépés

Ha a kisgyerekes család ettől eltérő időpontban szeretne állandó vagy időszaki kiállításokat látogatni, akkor egy gyerekkel a szülőknek nem vehető igénybe kedvezmény, legalább két gyerek kísérőjeként viszont a legfeljebb két közeli hozzátartozó 50%-os kedvezmény igénybevételére jogosult.

Ugyanez az 50%-os kedvezmény illeti meg mind az állandó, mind az időszaki kiállításokra a 6-26 év, továbbá a 62 és 70 év közöttieket is.

Mi ezeket ajánljuk:

Betyárporták és játékos erőpróbák a szentendrei skanzenben

Az ünnepi hétvégén mindennap bárki próbára teheti bátorságát, de elkészítheti a zsiványok életéhez nélkülözhetetlen dohányzacskót vagy bicskatokot is az olyan híres betyárokról, mint Rózsa Sándorról, Angyal Bandiról vagy Sobri Jóskáról elnevezett portákon – közölte a szabadtéri múzeum.

Lehet nyomozni, betyárruhát ölteni, de furfangban és ügyességben is kipróbálhatják magukat az érdeklődők.

A programok során kiderül, kik voltak azok az emberek, akik zsiványéletre adták a fejüket, így a látogatók megismerkedhetnek a betyárokról született népdalokkal, mondákkal, ponyvatörténetekkel, de az is kiderül, hogyan lettek a 19. század betyárjai közönséges bűnözőkből a zsarnokság ellen harcoló népi hősök.

A helyszínre látogatók egy vonatrablásnak is szemtanúi lehetnek.

Magyar Nemzeti Múzeum

A múzeum augusztus 20-án (hétfőn), a nemzeti ünnep alkalmából nyitva tart. Ezen a napon a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.
Nyitvatartás:  10:00 – 18:00

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteménye "a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án mindenki ingyenesen látogathatja meg a Magyar Természettudományi Múzeum állandó és időszaki kiállításait.” –a kiállítások viszont a Dinókert és a Természetbúvár-terem kivételével INGYENESEK.” – közölték.

Budapest, Ludovika tér 2, 1083
Nyitvatartás: 10.00 - 18.00

Sziklakórház Atombunker Múzeum 

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt található több, mint 2300 m²-es létesítmény, melyet a második világháború alatt és 1956-os forradalom idején is használtak.

“A Múzeum augusztus 20-án egy órás, ingyenes túrákat hirdet 10:00-17.00-ig, minden félórai kezdettel. A túrákra előzetes bejelentkezés szükséges, amint megnyílik a regisztráció weboldalon (max. kettő héttel, min. 5 nappal az esemény kezdete előtt). A regisztráció megnyitását a honlapon és a Facebookon tesszük közzé. Normál, “fizetős” tárlatvezetés ezeken a napokon nincs. Korábbi jelentkezéseket nem tudunk elfogadni.” – olvasható a múzeum oldalán.

Budapest, I. Lovas út 4/c
Nyitva: 10:00-17:00

Elektrotechnikai Múzeum

Az Elektrotechnikai Múzeum kiállításain a magyarországi villamosenergia-ipar történetét mutatja be kiemelkedő, világviszonylatban is jelentős gyártmányok tükrében.

Tárlataikon keresztül megismerhetjük hazánk úttörő szerepét a vasútvillamosítás, a világítástechnika, a transzformátorgyártás terén, különleges és formatervezett eszközöket láthatunk mindennapjaink villamos háztartási és világítástechnikai eszközeiből.

1075 Budapest, Kazinczy u. 21.
Nyitva: 10.00-17.00 között

További menőségekért ide kattints!